Ministerul Sănătății a declarat EPIDEMIE de rujeolă în România. Oltul are ZERO cazuri raportate și stoc de vaccinuri ROR

Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă în România, în urma creșterii îngrijorătoare a numărului de cazuri, pentru a face mai ușoară vaccinarea copiilor. Vestea bună pentru județul Olt este că în ultima săptămână de raportare, 24-30 noiembrie, județul Olt NU are niciun caz de pojar, iar stocul de vaccin ROR la finle lunii octombrie era de 4753 doze.

Rujeola (pojarul) este o boală infecțioasă care adesea duce la complicații. Potrivit statisticilor, Din 4 persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare, iar pentru 1 din 1.000 de bolnavi boala este mortală. Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă în România.

„Având în vedere creșterea îngrijorătoare a cazurilor de rujeolă, precum și numărul mare de spitalizări în secțiile de pediatrie și boli infecțioase al copiilor infectați, Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă la nivel național, pentru a face posibilă vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 9 și 11 luni, precum și recuperarea celor nevaccinați sau cu schema de vaccinare incompletă", arată un comunicat al Ministerului Sănătății.

În acest moment, se înregistrează aproape 2.000 de cazuri la nivel național, în 29 de județe. Cele mai multe sunt în Mureș- 628 și Brașov- 339, în ultima săptămână a lunii noiembrie fiind raportate 69 de cazuri în Brașov și 59 în București. La nivelul județului Olt, de la începutul anului au fost raportate doar 3 cazuri, iar în ultima raportare) săptămâna 24- 30 noiembrie) zero cazuri. Potrivit situației stocurilor de vaccinuri la 31 octombrie, Oltul figurează cu 1117 doze ROR în teritoriu și 3636 la Direcția de Sănătate Publică.

Singurul mod de protecție împotriva rujeolei este vaccinarea. Ministerul Sănătății anunță că va derula o campanie de informare a părinților, împreună cu medicii de familie, pentru o mai bună aderență la programul de vaccinare ROR (rujeolă, oreion și rubeolă). ,,Rujeola este o boală infecțioasă, care se transmite cu ușurință mai ales la copiii nevaccinați, iar uneori evoluția este gravă și pot apărea complicații, avertizează oficialii din MS. Acoperirea vaccinală cu prima doză, la nivel național, este de 78%, iar cu doza a doua, de 62% dintre copiii eligibili, situându-se pe un trend descrescător de mai mult de 10 ani,, mai informează ministerul.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list