Liceu din Olt, selectat printre cele 12 din țară cu hub-uri 3DPrinting EDUTECH. Elevii vor lucra cu tehnologii care modelează industriile de mâine
Elevii unui liceu de top din județul Olt vor lucra cu tehnologii moderne, în cadrul celei de-a șasea ediție a proiectului pentru meseriașii viitorului și concursul național de 3D printing & robotics, dedicat elevilor și profesorilor din România. Campania EDUTECH „Modelează viitorul. Printează-l 3D!" se va derula până în luna iunie.
Noi hub-uri 3DPrinting EDUTECH se activează în licee anul acesta, fiind un proiect ambițios ce promite să redefinească învățământul liceal, oferind tinerilor și mentorilor lor acces nemijlocit la tehnologiile de utimă oră. Sub sloganul „Modelează viitorul. Printează-l 3D!", campania se extinde cu 12 noi hub-uri 3DUTECH în licee din diverse regiuni, asigurând că fiecare județ din România dispune acum de facilități de imprimare 3D. Vor lucra cu imprimanta 3D meseriașii viitorului din licee din: Bistrița, Cîmpeni (Alba), Călărași, Slatina (Olt), Miercurea-Ciuc (Harghita), Reșița (Caraș-Severin), Fetești (Ialomița) Târgoviște (Dâmbovița), Giurgiu, Iași, Alexandria (Teleorman) și Medgidia (Constanța).
Din Olt, va participa la noi programe de certificare internațională în modelare și imprimare 3D și robotică în licee Colegiul Național ,,Ion Minulescuˮ Slatina.
În cadrul ediției din acest an se va relansa concursul național 3DUTECH de 3D design & printing & robotics, dedicat tuturor liceenilor și profesorilor pasionați de tehnologie, care încurajează spiritul de competiție și crearea unei comunități extinse de practică în domeniul imprimării 3D și a roboticii. Concursul național 3DUTECH este inclus în Calendarul concursurilor școlare publicat de Ministerul Educației.
Interes crescut din partea elevilor și a profesorilor pentru competențele în domeniul tehnologiei 3D Printing a condus la introducerea unui opțional național pentru liceu de către Ministerul Educației și recunoașterea de către Ministerul Muncii a unei noi ocupații în COR – „tehnician imprimare 3D". Programul urmărește o actualizare a calificărilor, care să țină pasul cu realitățile din piața muncii profund influențată de transformările tehnologice.
La baza acestei inițiative de a aduce tinerii în contact cu noile tehnologii stau ECDL Romania, Dedeman și Asociația Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), parteneriat ce își propune să ofere tinerilor competențe practice solide, pregătindu-i pentru provocările și oportunitățile pieței muncii în continuă evoluție.
de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT
No comments