Finanțare aprobată prin PNRR spitalelor Slatina, Caracal, Corabia și Balș pentru digitalizarea activității
Spitalul Județean de Urgență Slatina, Spitalul Municipal Caracal și Spitalele orășenești Corabia și Balș vor intra în era tehnologiei, grație proiectelor ce vor fi implementat de către administrațiile locală cu fonduri PNRR. Acesta vizează digitalizarea interacțiunii pacient-medic, unități de diagnosticare și de tratament, precum și perfecționarea mecanismelor de gestionare, comunicare și ghidare al pacienților. Angajații vor fi instruiți să folosească sistemele digitale.
Ministerul Sănătății a publicat ieri lista obiectivelor de investiţii selectate pentru finanţare prin PNRR- Investiții în sistemele informatice și în infrastructura digitală a unităților sanitare public. Printre cele 207 unități sanitare finanțate la nivel național și află și spitalele din Olt:
- DIGITALIZAREA SPITALULUI ORĂȘENESC CORABIA -ORASUL CORABIA
- Modernizarea sistemelor informatice și infrastructurii digitale în Spitalul Municipal Caracal
- Sistem eHealth, integrat si interoperabil in cadrul Spitalului Orășenesc Balș
- Digitalizarea activității Spitalului Județean de Urgență Slatina
,, Digitalizarea Spitalului Orășenesc Corabia va aduce o serie de avantaje, inclusiv îmbunătățirea eficienței, accesului la informații medicale, coordonarea îngrijirii pacienților, reducerea erorilor medicale și creșterea calității serviciilor medicale. "Digitalizarea Spitalului Orășenesc Corabia" – proiect propus de primarul orașului Corabia, ing. Iulică Oane, în valoare de 1.467.574,05 lei (inclusiv TVA). Proiectul va fi realizat prin Planul Național de Redresarea și Reziliență 2022,Componenta 7- Transformare digitală ,Investiția I 3.3 – Investiții în sistemele informatice și în infrastructura digitală a unităților sanitare publice. Proiectul vizează următoarele: implementarea de sisteme informatice spitalicești integrate ( SIS ) pentru conectarea tuturor sistemelor de înregistrare și administrare digitale ,și care ar permite completarea computerizată a comenzii medicului pentru tratamentul pacienților aflați sub îngrijirea sa , astfel ca medicii să acceseze elementele SIS de la pat ; digitalizarea interacțiunii cu terți (pacienți ,societăți comerciale ,etc) ; digitalizarea fluxurilor interne specifice și instituționale (suport) /digitalizarea proceselor ; pregătirea sistemului pentru interoperabilitate cu alte instituții / unități sanitare respectiv pentru integrare / consolidare și replicare date ; cursuri de formare pentru angajați ; ,, a anunțat Primăria Corabia.
Aplicațiile software dedicate gestiunii medicale din spitale sunt instrumente ce oferă posibilitatea urmăririi evoluţiei stării de sănătate a pacientului, a afecţiunilor, analizelor, programărilor şi a perioadelor de rechemare a pacienților la consulturi medicale, precum și aspecte administrative (gestionarea stocurilor de medicamente). Scopul unei astfel de aplicații este de a îmbunătăți relația pacient-medic și de a gestiona eficient activitatea medicală.
de pe realitateaoltului.ro
No comments