Apă cu program în mai multe comune din Olt. O primărie a apelat la localnici să-i pârască pe cei care folosesc apa în alte scopuri și a început debranșările

Din cauza secetei, dar și a consumului excesiv de apă în alte scopuri decât cele menajere, locuitorii mai multor comune din județ  se confruntă cu dificultăți privind alimentarea de la rețeaua publică. La Șerbănești, primăria a decis restricționarea în anumite ore a distribuirii apei și a apelat la ajutorul populației pentru a identifica acei cetățeni care contribuie la golirea bazinelor folosind apa pentru irigații.

,, La ora 10:30 au fost epuizate 200 de tone de apă! Există o singură explicație: IRIGATUL Nivelul din bazin este la 20 % și intra in FUNCTIA DE POMPARE AUTOMATĂ . NU VOM OPRI POMPAREA IN LOCALITATE PENTRU CA OAMENII SA AIBĂ APA DE BAUT. Degeaba pompele de extracție pompează la capacitate maximă pentru că avem consumul in comuna dublu.Serviciul public de alimentare cu apă Serbanesti nu are in contractul cu dvs obligativitatea sa furnizeze apa pentru irigații. Nicăieri în contract nu scrie că plata apei da dreptul cetățeanului sa irige. Furnizam apa pentru consumul menajer. Începând de mâine așteaptăm sesizările dvs. anonime, la numărul de telefon 0249484001 legate de ,,cunoștințele,, care iriga pentru ca noi să luam masurile legale și să debranșăm de la reteaua publica de apa . Nu putem suferi o comună pentru cei care nu înțeleg situația că seceta se extinde și sunt probleme in tot judetulˮ, a transmis aseară Primăria Șerbănești.

Iar astăzi deja au suportat consecințele două gospodării.

,,Datorita SECETEI nivelul apei din foraje a scăzut! Între orele 12 si 18, sistemul de apa va fi oprit pentru a stoca apa in bazin, in acest fel să ajungă apa în toată localitatea.  Facem apel la cetățeni să oprească irigatul .  In urma apelurilor anonime, până la această oră au fost debranșate doua gospodării de la rețea. Legea prevede clar, apa de la rețea este pt uz menajer, pentru irigații folosiți din fântânile și puțurile personaleˮ, a informat administrația locală.

Cu probleme cu apa se confruntă mai multe localități din județ, primăriile stabilind restricționarea furnizării fie doar pe timpul nopții, fie și în anumite intervale orare din timpul zilei.

,,Datorita secetei prelungite și a consumului foarte mare de apa suntem nevoiti sa modificam programul la apa începând de astăzi. Faptul ca se uda excesiv în momentul când se da drumul la apa și presiunea pe retea scade , fapt pentru care cei din satul Olari nu au presiune și nu pot folosi apa, am intervenit la modificarea programului de furnizare a apei. Programul este următorul: orele 17:00 – 20:00 OLARI 20:00 – 23:00 PÂRȘCOVENI,, a anunțat și Primăria Pârșcoveni.

Și primăria Șopârlița a recurs la furnizarea apei cu program pentru a preveni situațiile critice de lipsă totală a apei. Alimentarea este întreruptă zilnic în intervalul orar 10:00 – 19:00.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list