Biserica Vârtopu va fi reabilitată. Necesită reparații urgente, ultimele renovări fiind acum cinci decenii

Comunitatea creștin-ortodoxă a satului Vârtopu aparținând orașului Corabia se va poate bucura în viitor de un lăcaș reabilitat în care să aducă închinăciune Celor din Ceruri și să se roage pentru sănătatea celor dragi ori pomenirea celor trecuți în neființă. Administrația urbei de la Dunăre va acorda susținerea finanicară necesară realizării lucrărilor menite să dea o nouă față Casei Domnului și, totodată, să le asigure siguranță celor care -i calcă pragul.

Ctitorită în prioada 1896-1906 și cu reparații realziate în anii 1932 și 1968 , biserica din Vârtopu are nevoie de reparații urgente. Administrația orașului Corabia a luat în calcul, printre investițiile demarate pentru a asigura comunității locale condiții mai bune, și reabilitarea lăcașului de cult, răspunzând astfel rugăciunii creștinilor ce-și doresc un loc sigur de închinăciune și săvârșire a tainelor sfinte din viața unui om.

Astfel, proiectul propus de primarul orașului, Iulică Oane, de acordare a unui sprijin financiar Parohiei ortodoxe "Adormirea Maicii Domnului" Vârtopu, a fost aprobat în unanimitate în ședința extraordinară de Consiliul Local întrunită săptămâna trecută. Întrucât biserica necesită reparații urgente, realizarea acestora fiind condiționată de întocmirea documentației tehnice conform legislației în vigoare, administrația locală va acorda un sprijin în sumă de 260.000 de lei din bugetul local cu care vor fi achitate întocmirea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție(DALI), proiectului tehnic și obținerii avizelor.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list