Canicula pune stăpânire pe județ. Temperaturile sar de 37de grade

Mâine, în Oltenia dar și în alte zone de țară, canicula va deveni insuportabilă. Meteorologii au schimbat, după două zile, codul galben în cod portocaliu. Nici noapte nu va fi prea bine, mercurul în termometru va ajunge la 20 de grade.

Meteorologii anunță, după două zile de cod galbe, că temperaturi vor crește. Ei au emis, în acest sens, pentru Oltenia dar și alte zone din țară, avertizare cod portocaliu de caniculă.

„Valul de căldură se va intensifica în Banat, Oltenia, jumătatea de vest a Munteniei, precum și în sudul Crișanei și sud-vestul Transilvaniei, unde se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată. Maximele se vor situa, în general, între 33 și 37 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități", anunță meteorologii.

Nici noaptea nu va fi prea bine, acestea devenind tropicale. Potrivit meteorologilor, noaptea temperaturi minime înregistrate se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

Potrivit specialiștilor, valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, iar disconfortul termic se va menține accentuat.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list