Comisarul șef Mihai Mihalache, înlocuit de la conducerea Poliției Slatina după ce a pierdut procesul cu ANI

Ocupant de doi ani al postului de șef al Poliției Municipiului Slatina, anterior fiind şef al IPJ Olt, inspector-șef adjunct al IPJ Olt și tot șef al Poliției Slatina, comisarul șef de poliție Mihai Mihalache a fost înlocuit la finele săptămânii trecute de la conducerea poliției municipale, în urma pierderii procesului cu Agenția națională de Integritate.

De vineri, 21 iunie, la conducerea Poliției Slatina se află comisarul-șef de poliție Marius Bănică. Schimbarea comisarului șef Mihai Mihalache vine pe fondul pierderii procesul cu ANI, acesta fiind cel care a solicitat punerea sa punerea la dispoziție.

„Începând cu data de 21 iunie 2024, comisar-șef de poliție Bănică Marius, ce a ocupat până în prezent funcția de șef al Biroului de Investigații Criminale Slatina, a fost împuternicit șef la Poliția municipiului Slatina. Comisarul-șef de poliție Mihalache Ion Mihai a fost pus la dispoziție, la solicitarea sa", a declarat Cosmin Lupu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Mihalache a fost învinuit de ANI de conflict de interese. „În perioada exercitării atribuţiilor de şef al I.P.J. Olt, persoana evaluată a semnat două dispoziţii cu privire la soţia sa (agent de poliţie în cadrul I.P.J. Olt). Prin semnarea documentelor soţia acestuia a beneficiat de un coeficient de salarizare mai mare pentru funcţia ocupată", anunța ANI.

Pe 11 iunie 2024, magistrații Secției de Contencios Administrativ și Fiscal din cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) au respins contestația prin care Mihalache solicitase anularea raportului de evaluare întocmit de ANI. Decizia judecătorilor este definitivă.

Totodată, Mihalache este cerectat de DGA pentru instigare la abuz în serviciu, în încercarea de a scăpa de acest dosar. „Raportat la faptul că, în luna ianuarie 2024, l-a determinat pe procurorul în cauză să-şi îndeplinească în mod defectuos atribuţiile de serviciu, în sensul a se întocmi şi înregistra la acesta în lucru un dosar penal, de natură să suspende judecata într-un dosar civil, în care ofiţerul de poliţie era parte", arată DGA într-un comunicat remis în martie.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list