Consilierii județeni și-au primit mandatele. Primii au fost social-democrații

Biroul Electoral Județeana oferit astăzi, președintelui CJ  Olt ales mandatul de șef al administrației oltene, și le-a înmânat consilierilor județeni mandatele de aleși. Primii invitați au fost social-democrații care au obținut 20 din cele 33 de mandate, ca urmare încredințării de către locuitorii județului a  58,59 % din voturile valabil exprimate. Vor mai avea acces în CJ Olt un număr de 8 consilieri PNL și 5  aleși din partea AUR.

Primul ales social-democrat care a intrat în posesia mandatului a fost președintele CJ Olt, Marius Oprescu. El a primit atât mandatul de președinte reales al CJ Olt, cât și pe cel de consilier județean. La ieșirea de la BEJ, Marius Oprescu a făcut o scurtă declarație în care a mulțumit oltenilor pentru încredere și a promis că va acționa pentru dezvoltarea Oltului..

„Scorul cu care am câștigat, și de această dată, ne onorează, dar în același timp ne și obligă la foarte multe lucruri. Ca de obicei, oltenii, ne-au votat și le mulțumim pentru votul covârșitor pe care ni l-au dat. Este vorba de 20 de mandate de consilier județean și președintele Consiliul Județean – un scor istoric, pentru că nici o organizație la nivelul județului Olt nu a mai luat un asemenea scor, de 58,59% la votul politic, cel de la Consiliul Județean. Este al doilea scor pe țară în cadrul Partidului Social Democrat.

Am avut o viziune până acum pe care am încercat să o transpunem în administrația publică locală, la nivel județean, au fost lucruri foarte multe pe care le-am realizat și oltenii au apreciat devotamentul și comportamentul nostru și iată că ne-au încredințat un nou mandat" a declarat președintele CJ Olt, Marius Oprescu.

Cât privește echipa de consilieri care îi va fi alături în implementarea viitoarelor proiecte, Oprescu a susținut că este una echilibrată și reprezentativă din punct de vedere profesional.

 

„Este o echipă echilibrată, care reprezintă întreg județul Olt, cu oameni din toate categoriile sociale, cu reprezentare bună a tineretului, a femeilor și a pensionarilor, cu reprezentarea sindicatelor, cu reprezentare profesională din toate mediile, medici, profesori, ingineri … Cred că este o listă de oameni echilibrată, este o echipă care va ști să scrie și să transpună în practică proiecte care sunt viabile pentru județul Olt și pentru cetățeni", a mai declarat Marius Oprescu.

Cât privește prioritățile investiționale ale administrației oltene, președintele CJ Olt a declarat că, ele rămân aceleași ca și în actualul mandat: sănătatea, infrastructura, infrastructura socială și infrastructura de mediu.

„Prioritățile noastre rămân sănătatea, infrastructura, infrastructura socială și infrastructura de mediu. Deja începem mandatul cu dreptul, chiar dacă el începe peste trei luni: vineri merg la ADR Sud-Vest Oltenia, unde voi semna primul contract de infrastructură rutieră din cele două drumuri importante care însumează o valoare de 50 de milioane de euro", a declarat președintele CJ Olt.

 

PSD Olt a obținut la alegerile din 9 iunie, cel mai mare scor electoral pe vot politic de 58,59 %, dar și conducerea executivă a 95 dintre administrațiile locale.

Mandatele de consilieri județeni au fost înmânate de președinta BEJ Olt și cei 8 aleși liberali dar și cei 5membrii AUR care ocupă primele locuri pe lista de consilieri județeni.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list