FOTO-VIDEO/ Gustoșii pepeni de Dăbuleni, în piețele slătinene

Primii producători de pepeni verzi din zona Dăbuleni au ajuns în piețele din Slatina, cu aproape două săptămâni mai târziu decât anul trecut. Ei speră ca o parte din pierderile cauzate de vreme să fie recuperate prin vânzările pe care le vor face. Prețul unui kilogram de pepene verde este de 3,5 lei, iar al unuia galben de 6 lei. Cumpărătorii sunt mulțumiți de preț, dar mai ales de gustul inconfundabil al lubeniței românești.

Veronica Dună din Dăbuleni cultivă pepeni de când se știe. De două decenii, ea își vinde o mare parte din producția obținută în Piața Zahana din Slatina. Anul acesta a ajuns cu mult așteptatele lubenițe oltenești cu câteva zile mai devreme și așteaptă clienții care par alungați de codul portocaliu de caniculă.

Producția de pepeni din acest an este una diminuată de capriciile vremii. Grindina și canicula  au afectat creșterea și dezvoltarea pepenilor verzisau galbeni,nu însăși calitatea, susțin producătorii.

Primii cumpărători au fost clienții fideliai producătorilor care vin de ani de zile în piațaslătineană. Cu toții sunt încântați de calitatea pepenilor românești și îi recomandă în detrimentulcelor din import.

Prețul, deși mai mare decât anul trecut, reflectă cheltuielile făcute pentru producerea pepenilor dar și munca depusă de producători.

Pepenii verzi autohtoni, cei mai mulți produși în zona Dăbuleni, se vând în piețele slătinene cu 5 lei kilogramul, iar cei galbeni cu 10 lei kilogramul. Prețurile sunt comparabile cu cele pentru pepenii din import care sunt doar cu 10% mai mici.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list