Ministrul Barbu: S-a prelungit Programul Creditul Fermierului și a fost majorat bugetul

Ministrul Agriculturii, deputatul de Olt Florin Barbu, vine cu o veste bună pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru a-și dezvolta afacerile.

,,La solicitarea fermierilor am prelungit Programul Creditul Fermierului până la 31 decembrie 2024 și am majorat bugetul acestui program cu 646 de milioane de lei. Fermierii au nevoie de finanțare pentru a-și dezvolta afacerile. Așa cum am promis, continuăm să oferim credite avantajoase cu o dobândă de 1,95% pe an și ROBOR la 3 luni suportat integral de Ministerul Agriculturii prin FGCR. Până în prezent aproape 900 de fermieri au contractat credite prin acest program, în valoare totală de peste 1 miliard de lei.
De asemenea, în ședința de Guvern am adoptat prelungirea măsurii de interzicere a importurilor din Ucraina, în lipsa licențierii. Continuăm să protejăm producția românească de importurile excesive din Ucraina până la finalul acestui an. În baza acordului pe care îl avem cu Ucraina, vor fi permise doar importurile pe bază de licență pentru grâu, porumb, semințe de rapiță, semințe de floarea-soarelui, făină și zahăr.
Ascultăm vocea fermierilor noștri și suntem alături de ei cu proiecte și măsuri care îi ajută atât acum, cât și în viitor!,, transmite Florin Barbu.


de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list