Silviu Neacșu se pensionează! Prelungirea mandatului de șef la Evidența Persoanelor Olt expiră

Menținut încă trei ani peste vârsta de pensionare la conducerea Direcției Județene de Evidență a Persoanelor Olt, Silviu Neacșu se va bucura, de la finele acestei luni, de anii de pensie. Încetarea de drept a raportului de serviciu se află pe ordinea de zi a viitoarei ședințe a CJ Olt și va fi supusă aprobării aleșilor județeni.

Fost prefect al județului Olt în perioada 2014- 2019, demis după cazul Caracal, Silviu Neacșu a revenit pentru scurt timp pe postul de profesor de matematică la Colegiul Național „Ion Minulescu" Slatina, fiind numit în anul 2020 director executiv, grad II al Direcției Județene de Evidență a Persoanelor Olt, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Olt. El a fost menținut pe postul de conducere timp de trei ani peste vârsta standard de pensionare. La finele acestei luni, prelungirea mandatului va expira, odată cu perioada legală în care a putut îndeplini cumulativ condiţiile de vârstă standard şi stagiul
minim de cotizare pentru pensionare.

,,Având în vedere că în data de 29.06.2024 va expira perioada pentru care domnul Neacșu Petre-Silviu – director executiv, grad II al Direcției Județene de Evidență a Persoanelor Olt a fost menținut în activitate prin Hotărârea Consiliului Județean Olt nr.101/29.06.2023, expirând totodată perioada maximă de 3 ani pentru menținerea în activitate, prevăzută de art.517 alin.(2) din Ordonanța de urgenţă a Guvernului nr.57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările
ulterioare, se impune încetarea de drept a raportului de serviciu,,
se arată în proiectul de hotărâre inclus pe ordinea de zi a ședinței ordinare a CJ Olt convocată pentru data de 26 iunie.

Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Olt funcţionează ca serviciu public comunitar de evidenţă a persoanelor, în subordinea Consiliului Judeţean Olt, cu atribuţii de întocmire, păstrare, evidenţă şi eliberare, în sistem de ghişeu unic, a actelor de stare civilă, cărţilor de identitate, cărţilor de alegător.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list