Sute de absenți în Olt la prima probă a Evaluării Naționale. Tel Verde pentru semnalarea unor probleme

Absolvenții de gimnaziu au intrat astăzi în febra examenului de Evaluare Națională. Acesta a debutat în Olt cu câteva sute de absenți, proba scrisă fiind monitorizată audio – video.

Evaluarea națională 2024 se derulează în județul Olt la nivelul a 42 de instituții de învățământ. S-au înscris 2.908 absolvenți de gimnaziu, evaluarea debutând astăzi cu proba scrisă de Limba şi literatura română. Au lipsit 310 candidați. Cei prezenți au primit codurile individuale ce înlocuiesc numele și prenumele candidaților, pe baza cărora vor afla rezultatele anonimizate.

Următoarea probă scrisă, cea la matematică, este programată pentru ziua de joi, 27 iunie. Primele rezultate vor fi afişate în data de 3 iulie, până la ora 14:00, contestaţiile putând fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice în aceeași zi, în intervalul orar 16:00 – 19:00, dar și în ziua următoare, 4 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. Rezultatele finale vor fi afişate marţi, 9 iulie.

Cei care doresc să semnaleze anumite probleme în desfășurarea examenului au la dispoziție linia TELVERDE 0800.801.100, valabil pe durata probelor scrise.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list