Un elev din Balș participă în programul de fizică nucleară din CERN, Geneva

Un elev al Liceului Teoretic ˮPetre Pandreaˮ Balș a fost selectat printre elevii români care participă în această perioadă la un internship de fizică nucleară, organizat la CERN (The European Organization for Nuclear Research) în Geneva, Elveția.

Elevii de liceu pasionați de științe ale naturii iau parte la Programul de Internship desfășurat la Geneva prin care se familiarizează, într-un cadru deschis și interactiv, cu cel mai mare accelerator de particule din lume și asistă la numeroase prezentări despre tehnologiile și fizică din spatele acestuia, direct de la membrii echipelor CERN. Selecția organizată la nivel național după mai multe criterii a fost trecută și de un elev din Olt.

,,Elevul nostru, Vărzaru Nelu, participă în urma obținerii unei burse la Programul de Internship desfășurat la CERN, Geneva. În perioada 2-15 iunie 2024, Nelu învață despre tehnologiile și fizica particulelor, participă la workshopuri și lucrează la proiecte de grup. În aceste zile interacționează cu experți CERN, dobândind cunoștințe avansate și experiență practică valoroasă. Suntem extrem de mândri de realizările lui și așteptăm cu nerăbdare să aflăm mai multe despre succesele sale viitoare!ˮ, anunță Liceul Teoretic ˮPetre Pandreaˮ Balș.

#td_uid_1_6669807c823e8 .td-doubleSlider-2 .td-item1 { background: url(https://ift.tt/10sqbuQ) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_6669807c823e8 .td-doubleSlider-2 .td-item2 { background: url(https://ift.tt/0SRLZ4C) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_6669807c823e8 .td-doubleSlider-2 .td-item3 { background: url(https://ift.tt/3eUgpyW) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_6669807c823e8 .td-doubleSlider-2 .td-item4 { background: url(https://ift.tt/ctfHKVz) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_6669807c823e8 .td-doubleSlider-2 .td-item5 { background: url(https://ift.tt/Or7ysQk) 0 0 no-repeat; }

„Programul "Romanian High-School Students Internship Programme 2024 (HSSIP – RO)" se desfășoară în perioada 2-15 iunie 2024 și se adresează elevilor români care își doresc să învețe mai multe despre fizica particulelor elementare și despre experimentele la energii înalte chiar la CERN. Programul este conceput astfel încât elevii au ocazia de a deprinde noțiuni introductive ale fizicii particulelor elementare și energiilor înalte, de a se familiariza cu detectorii de la LHC (Large Hadron Collider), interacționând cu cercetătorii de la CERN. Totodată, au loc vizite la principalele facilități de cercetare și laboratoare experimentale, multe dintre ele unice în lume", transmite Facultatea de Fizică a UniBuc, una din instituțiile coordonatoare alături de Institutul de Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei" (IFIN-HH).



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list