50 de locuri la Facultatea de Pompieri. Proba scrisă se dă la algebră și analiză matematică și fizică

Au început înscrierile la admiterea 2024 la Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Poliție "Alexandru Ioan Cuza" din București. Recrutarea tinerilor din Olt interesați de cariera de salvator se face de către ISU Olt, cererile de înscriere fiind depuse exclusiv online până la data de 28 iulie 2024, inclusiv în weekend.

880 de locuri sunt puse anul acesta la dispoziția tinerilor care doresc o carieră de ofițer în Ministerul Afacerilor Interne, înscrierile fiind în toi la Academia de Poliție. Dintre cele 880 de locuri disponibile, 540 sunt alocate specializării Ordine și siguranță publică, 290 pentru Drept și 50 pentru Facultatea de Pompieri. Din acestea, 780 sunt finanțate de la buget, iar 100 sunt cu taxă.

Start înscrierilor la Academia de Poliție. Candidații respinși pot opta pentru repartizarea la școlile postliceale ale MAI | Realitatea Oltului

Pentru cei interesați de cursurile Facultății de Pompieri din cadrul Academiei de Poliție "Alexandru Ioan Cuza" din București, programul de studii "Instalații pentru construcții – pompieri" este sub forma de învăţământ cu frecvenţă – 4 ani.

Anul acesta, probele de admitere vor fi organizate în perioada 20-29 august.  Examenul constă în susținerea unor probe eliminatorii (testare psihologică, examinare medicală și verificarea aptitudinilor fizice) și de evaluare a cunoștințelor la algebră și analiză matematică și fizică, sub forma unor teste grilă. Candidații care promovează probele se vor prezenta între 5 și 27 septembrie 2024 la unitățile de recrutare pentru întocmirea fișei medicale. Admiterea finală se face în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, pentru candidații apți medical.

Candidații trebuie să aibă vârste cuprinse între 18- 27 ani, să fie absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat, să nu aibă antecedente penale (cu excepţia situaţiei când a intervenit reabilitarea),  să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni, să nu fi fost destituiţi dintr-o funcţie publică sau să nu le fi încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare în ultimii 7 ani, să nu fi desfăşurat activităţi de poliţie politică, astfel cum sunt definite prin lege, să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media de cel puţin 9,00 și  să nu fi fost exmatriculaţi pentru abateri disciplinare dintr-o instituţie de învăţământ.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list