Admitere liceu pentru olimpici, fără Evaluarea Națională. Înscrierile încep pe 10 iulie

Absolvenții care au obținut, pe parcursul gimnaziului, premiul I la etapa națională a olimpiadelor școlare organizate și finanțate de Ministerul Educatiei sau premiile I, II, III la competiții internaționale recunoscute de Ministerul Educatiei se pot înscrie fără Evaluarea Națională la liceu.

Metodologia de înscriere in clasa a IX-a, în anul scolar 2024-2025, a elevilor olimpici a fost publicată în Monitorul Oficial. Absolvenții olimpici vor putea participa la procesul de înscriere la liceu într-un singur județ, fără susținerea Evaluării Naționale și fără susținerea probelor de aptitudini, respectiv a probelor de verificare a cunoștințelor de limba modernă sau maternă si respectiv, fără a li se calcula media de admitere.

Înscrierea se va face pe baza Listei privind corespondența specificului olimpiadei naționale/competiției internaționale cu filiera/profilul/ specializarea la care se face înscrierea.

Calendar:
  • 10-18 iulie 2024 – Depunerea dosarelor
  • 19 iulie 2024 – Analizarea dosarelor de catre Comisia municipala de admitere
  • 22 iulie 2024, ora 15.00 – Comunicarea rezultatului repartizarii absolventilor
  • 23-24 iulie 2024 – Preluarea dosarelor absolventilor de la ISMB de catre parinte/reprezentant legal
  • 25-30 iulie 2024 – Depunerea dosarelor la unitatile de invatamant liceal unde au fost repartizati
  • 25 iulie 2024 – Transmiterea de catre unitatile de invatamant liceal a situatiei privind finalizarea inscrierii absolventilor
  • 30 iulie 2024 – Completarea in SIIIR a datelor aferente absolventilor clasei a VIII-a inscrisi in clasa a IX-a pe baza performantelor: premiul I la etapa nationala a olimpiadelor scolare organizate si finantate de Ministerul Educatiei/ premiul I, II sau III, respectiv medalia de aur, argint sau bronz, in numele Romaniei la competitiile internationale recunoscute de Ministerul Educatiei.


de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list