APM Olt: Primăriile din județ se pot înscrie cu acțiuni pentru Săptămâna Europeană a Mobilității

O zi fără mașină, cu bicicleta la muncă sau pe jos. Agenția pentru Protecția Mediului Olt adresează invitația primăriilor de municipii și orașe, organizațiilor non-guvernamentale, unităților de învățământ, companiilor din județul Olt de a se înscrie cu activități dedicate Săptămânii Europene a Mobilității 16-22 septembrie 2024, pe platforma mobilityweek.

RO_2024_EMW_Thematic_Guidelines – RO

Organizarea unei zile fără autoturisme, cu bicicleta la muncă sau un tur cu bicicleta al orașului, acțiuni de mișcare în aer liber, competiții sportive și chiar dansuri oltenești sunt activitățile pe care administrațiile locale le pot iniția de Săptămâna Europeană a Mobilității. Evenimentul anual este o oportunitate pentru toate autorităţile locale de a oferi sprijinul lor cetăţenilor şi de a se implica în luarea unor decizii privind mobilitatea urbană durabilă, respectiv de a crea piste pentru biciclete, baze sportive sau de a mări spaţiile destinate activităţilor sportive şi în general activităţilor şi mişcării în aer liber.

,,Primăriile municipiilor și orașelor din județul Olt se pot înscrie cu initiative / acțiuni / evenimente pe platforma mobilityweek, accesând link-ul https://registration.mobilityweek.eu/login.php?lang=ro Organizațiile non-guvernamentale, unitățile de învățământ, companiile din județul Olt se pot înregistra pe platforma mobilityweek, accesând link-ul https://mobilityaction.mobilityweek.eu/login.php. Tema din acest an a Săptămânii Europene a Mobilității 16 -22 septembrie 2024 este "Să folosim spațiul public împreună" iar sloganul este "Combină și deplasează-te", anunță AMP Olt.

"Săptămâna Mobilităţii Europene 16-22 septembrie", este un eveniment care se desfăşoară în fiecare an la nivel european. Primele manifestări în cadrul "Săptămânii Mobilităţii Europene" s-au desfăşurat în aprilie 2002 la Bruxelles, fiind organizate de Comisia Europeană.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list