Avioane militare trimise să stingă incendiul care a cuprins de 8 zile o pădure din Mehedinți

Pompierii militari, jandarmii, silvicultorii mehedințeni și rangerii Parcului Natural Porțile de Fier acționează de o săptămână pentru a stinge incendiul care a cuprins o suprafață de 80 de hectare de pădure de pin și alte 40 de hectare de pășuni și pășuni împădurite ale localității Șvinița. S-au realizat benzi izolatoare, însă, pe fondul secetei și a vântului, în multe locuri flăcările revin. În sprijinul lor, Ministerul Apărării Naționale acționează cu două aeronave C-27J Spartan special echipate pentru stingerea incendiilor.

Avioane militare au fost trimise să stingă incendiul uriaș din Mehedinți, la granița cu Serbia. Pădurea afectată este o arie protejată a Parcului Național Porțile de Fier.

Focul a izbucnit joia trecută, iar incendiul a afectat inițial două hectare de pădure de pin cu vârsta de circa 120 de ani în UP II Șvinița. Ulterior, pe fondul secetei prelungite și a vântului puternic, incendiul s-a extins afectând circa 120 de hectare, mai multe parcele de pădure de pin, poieni învecinate și pășunea împădurită a localității Șvinița.


de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list