Bacalaureatul scris a debutat în Olt fără eliminați și cu 43 de absenți

După ce au susținut în ultimele două săptămâni evaluările competențelor lingvistice și digitale, absolvenții de liceu au intrat de astăzi în febra examenelor scrise din cadrul Bacalaureatului, prima sesiune (iunie – iulie). Prima probă s-a derulat în județul Olt fără incidente. S-au înscris 2.363 de absolvenți ai claselor a XII-a și a XIII-a, atât din promoția curentă, cât și din sesiunile anterioare.

Probele scrise ale examenului național de Bacalaureat 2024 se vor desfășura în perioada 1 – 5 iulie în 477 de centre la nivel național. În județul Olt, sunt zece centre de examen, cu două subcomisii și un centru de evaluare a lucrărilor cu o subcomisie. Toate sălile de examen sunt supravegheate audio-video.

La proba de Limba și Literatura română, din cei 2.188 de înscriși, 44 au absentat din motive personale. Nu a existat niciun elev eliminat.

Probele scrise continuă mâinei, 2 iulie, cu proba obligatorie a profilului – Matematică şi Istorie, în funcţie de profil, la care s-au înscris în județ 2.237 candidați.

Joi, 4 iulie, 2.228 de absolvenți de liceu din Olt sunt așteptați să susțină proba la alegere a profilului şi specializării, unde se poate opta, în funcţie de filieră, profil şi specializare pentru una din cele zece discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică, argumentare şi comunicare, Sociologie şi Psihologie.
Pentru redactarea unei lucrări scrise/rezolvarea subiectelor sunt prevăzute trei (3) ore, calculate din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor în sala de examen. Candidații surprinși copiind vor fi eliminați din examen și nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.

Afișarea primelor rezultate (în centrele de examen și online) este programată în data de 8 iulie (până la ora 12:00). Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. Afișarea rezultatelor finale este programată în data de 12 iulie (în centrele de examen și online).

Pentru a promova examenul, un absolvent de liceu trebuie să obțină notei 5 (cel puțin) la fiecare probe și cel puțin media 6 la probele scrise.

Ministerul Educației pune la dispoziția celor interesați, între orele 8:00 – 16:00, linia TELVERDE 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfuncționalități privind organizarea/desfășurarea examenului.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list