Bălșeanca Vasia Oprea a câștigat Premiul I la Festivalul Internațional de Folclor ,,Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării”

Unul dintre cele mai importante festivaluri de folclor organizate la nivel național, Festivalul Internațional ,,Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării" -Brăila o are printre câștigătorii ediției din acest an și pe olteanca Vasia Oprea.

Premiul 1 la Festivalul Internațional de Folclor ,,Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării" ajunge în Olt, la Balș, fiind câștigat de Vasia Valentina Oprea, unul dintre cei 25 de concurenți selectați din țară în concurs, cărora li s-au alăturat patru concurenți din Republica Moldova, Ucraina și Serbia.

,,Trei zile pline de emoții, suspans și dăruire. Cu mare bucurie aduc acasă încă un premiu valoros pe care îl adaug în palmares: Festivalul Internațional de Folclor ,,Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării" -Brăila 2024. Mulțumesc onoratului juriu pentru toată încrederea și aprecierea acordată, orchestrei ,,Lăutarii" de la Chișinău condusă sub bagheta dirijorală a maestrului Nicolae Botgros, dumneavoastră publicului brăilean, pentru aplauzele călduroase și primitoare și nu în ultimul rând Centrului de Creație Brăila sub autoritatea Consiliului Județean pentru tot profesionalismul de care au dat dovadăˮ, a transmis câștigătoarea.

Festivalul a fost organizat la Brăila în perioada 23-25 iulie, fiind anul acesta la cea de-a XVII-a ediție. Trofeul a revenit gorjencei Cârlugea Larisa Daniela.

Vasia Oprea este o tânără interpretă în plină ascensiune, cu un palmares bogat de premii la festivalurile naționale de folclor. Iubitorii de gen o pot admira pe posturile tv și pe rețele de socializare cu piese din repertoriul propriu, precum și la diverse evenimente cultural-artistice.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list