”Caracal reciclează”- campanie de preluarea a echipamentelor uzate direct de la domiciliu

Pentru a reduce semnificativ pericolele pentru mediu și sănătatea oamenilor, caracalenii sunt ajutați să recicleze electrocasnicele uzate. O campanie în acest sens va avea loc la începutul săptămânii viitoare.

Luni, 22 iulie, între orele 8:30 – 15:00, Primăria Municipiului Caracal continuă acțiunile de reciclare a produselor electrice și electrocasnice vechi sau scoase din uz, cu campania "Caracal reciclează"!
,,Împreună cu partenerul nostru SDG Argeș Complet avem posibilitatea să ridicăm aparatele de la domiciliul dumneavoastră! Tot ce trebuie să faceți este să sunați la numerele de telefon – 0720.571.809, 0770.439.051 sau 0744.686.333. Împreună vom continua să facem din comunitatea noastră un spațiu curat, verde și sigur! Avem și o surpriză: pentru fiecare aparat veți primi un tichet cu care veți participa la tombola campaniei!,, anunță administrația municipală.
Trebuie știut faptul că electrocasnicele uzate și nefolositoare ( frigidere, mașini de spălat, televizoare, combine frigorifice, etc) pot deveni un adevărat pericol pentru mediul înconjurător atunci când nu se asigură reciclarea acestora. Reciclarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) e o măsură absolut necesară pentru a avea grijă de sănătatea comunității, dar și pentru a valorifica materiile obținute din tratarea deșeurilor. În momentul în care electrocasnicele uzate sunt abandonate, fără a fi reciclate, acestea conduc la poluarea întregului ecosistem și la deteriorarea sănătății oamenilor și a celorlalte vietăți. Substanțele periculoase pătrund în mediu și poluează aerul, solul și apa.
Prin colectarea eficientă și reciclarea corectă a electrocasnicelor, se pot recupera materii prime și elemente care au:
  • valoare economică: aluminiu, fier, cupru, sticlă etc.;
  • valoare energetică, fiind necesare în activitatea termocentralelor: cauciuc, lemn, plastic.


de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list