Casa Căsătoriilor Slatina, transformată în Centru Multifuncțional integrat

La 18 ani de la inaugurare, Casa Căsătoriilor de pe Grădiște va fi reabilitată, modernizată, extinsă și dotată. Reamenajarea va fi făcută de actuala administrație pentru a i se da obiectivului o utilitate mai largă, fiind înființat în urma investiției Centrul Multifoncțional integrat. Proiectul ,,Aprobarea Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenție inclusiv indicatorii tehnico-economici și descrierea sumară pentru investiția – Reamenajare spațiu reprezentativ pe Dealul Gradiște (Reabilitare, Modernizare, Extindere și Dotare clădire pentru inființarea Centrului Multifoncțional integrat în Municipiul Slatina), str. Aleea Grădiște, nr. 11, judeţul Olt'' se află pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local de săptămâna viitoare, urmând a fi supus aprobării aleșilor municipali.

Locul unde cuplurile slătinene își încep oficial viața în doi și unde aleșii locali aprobă proiectele ce vizează administrarea municipiului va fi reabilitat și extins. Casa Căsătoriilor, o construcţie cu arhitectură clasică, cu deschideri ample şi cu suprafeţe vitrate pe toate laturile, inaugurată în 2006, va fi transformată în centru Multifuncțional integrat. Valoarea investiției de reabilitare, modernizare, extindere și doatre se ridică la  38.017.394,73 lei, durata de realizare fiind de 21 luni ( 3 luni proiectare și 18 luni execuție).

Potrivit proiectului de hotărâre ce va fi supus aprobării consilierilor lcoali în ședința din 30 iulie, investiția ,,își propune să transforme unitatea actuală într-o destinație multifuncțională care va putea acoperi o gamă variată de servicii esențiale de tip educație, protecție socială, cultural și siguranța publică conforme cu normele Uniunii Europene, contribuind astfel, la atingerea obiectivului european al coeziunii economice și sociale. Obiectivul principal al acestui proiect îl constituie îmbunătățirea calității infrastructurii la nivelul Centrului Multifuncțional și asigurarea îmbunătățirii serviciilor sociale oferite în mod echilibrat pe întreg teritoriul Municipiului Slatina si a localitatilor din imediata apropiere pentru asigurarea unui acces egal al cetățenilor la astfel de serviciiˮ. Reabilitarea vizează și creșterea eficienței energetice a clădirii prin anvelopare și  instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice pentru consum propriu.

În urma extinderii, clădirea va avea o capacitate totală de 199 persoane. Corpul cu care se intervine va adăposti un foyer, o sală multifuncțională / festivități și grupuri sanitare segregate pe sexe. În spațiile reziduale rezultate se vor organiza spații de depozitare. Corpul existent va fi legat de corpul propus printr-un hol ce va face parte din foyer-ul sălii de ceremonii. Corpul de clădire nou creat va avea o capacitate de 130 persoane.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list