CFR reducere viteza de circulație a trenurilor, din cauza temperaturilor extreme

COD ROȘU de temperaturi extreme de peste 40 de grade Celsius impune reducerea vitezei de circulație a trenurilor. Măsura a fost anunțată de CFR Infrastructură și va asigura siguranța traficului feroviar.

CFR anunță că traficul feroviar se va desfășura în condiții speciale la nivel național în următoarele 3 zile, prin reducerea vitezei de circulație a trenurilor, din cauza temperaturilor extreme, de 40 – 42 de grade Celsius în aer, anunțate de ANM!
,,Reducerea vitezei de circulație a trenurilor, în medie CU 20-30 km/h FAȚĂ DE VITEZA NORMALĂ, pe întreaga rețea feroviară aflată sub incidența noilor avertizărilor meteo de TEMPERATURI EXTREME de 40 – 42 de grade Celsius la umbră, este principala MĂSURĂ DE SIGURANȚĂ aplicată toate administrațiile feroviare pe rețelele de căi ferate, în astfel de situații extreme. Măsura de reducere a vitezei de circulație va fi menținută în acest sfârșit de săptămână, zilnic în intervalele orare în care temperatura la nivelul șinei va atinge pragul de 50 de grade Celsius, evoluția temperaturilor la nivelul solului fiind permanent verificată de către personalul feroviar al celor 8 sucursale regionale de cale ferată care adminstrează rețeaua feroviară la nivel național. Vă asigurăm totodată de faptul că, CFR SA, prin personalul de specialitate din cadrul regionalelor de cale ferată, va efectua inclusiv revizii suplimentare pe reţea pentru verificarea tehnică a liniilor de cale ferată și înregistrarea în mod constant a evoluţiei temperaturilor la nivelul şinei, operațiuni necesare pentru adaptarea în condiții de siguranță a traficului,, anunță compania.
Celor care călătoresc cu trenul li se recomandă să solicite înainte informaţii despre orele de sosire și de plecare ale trenurilor din/în stațiile CFR.


de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list