De ziua Inspecției Muncii, la ITM Olt s-a vorbit despre armonizarea relației dintre angajat și angajator

Astăzi, 11 iulie, Inspecția Muncii aniversează 25 ani de la înființare. Evenimentul a fost marcat la nivelul județului Olt prin organizarea unei activități speciale de către inspectoratul Teritorial de Muncă Olt.

Pentru a marca Ziua Inspecției Muncii, la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt a avut loc un simpozion aniversar la care au participat angajatori, reprezentanți ai acestora, reprezentanţi ai partenerilor sociali și ai serviciilor externe de prevenire și protecție în cadrul căruia s-au dezbătut aspecte legate de activitatea instituției și modalități de armonizare a relației dintre angajat și angajator.

 

Inspecția Muncii a fost înființată în 1999, ca organ de specialitate cu atribuții de control în domeniile relaţiilor de muncă, securităţii şi sănătăţii în muncă şi supravegherii pieţei. Pe lângă activitatea primordială de control, Inspecția Muncii și inspectoratele teritoriale de muncă sunt preocupate în permanență de informarea și conștientizarea angajatorilor și a angajaților despre importanța cunoașterii și respectării legislației din domeniul relațiilor de muncă și a securității și sănătății în muncă.

Cu ocazia aniversării celor 25 ani de la înființare, ITM Olt a transmis urări de " La mulți ani! "Inspectiei Muncii și tuturor colegilor din țară.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list