Deputatul Chesnoiu a sărbătorit Ziua Imnului Național, cântecul din inimile românilor patrioți

Astăzi, de Ziua Imnului Național, la Slatina a fost organizată o ceremonie pe platoul din fața Instituției Prefectului Județul Olt. Pentru a celebra acest simbol al unităţii Revoluţiei Române de la 1848, la ceremonia din județul olt a fost present și deputatul Adrian Chesnoiu.

Ziua imnului naţional al României este sărbătorită an de an la 29 iulie, dată la care, în anul 1848, "Deşteaptă-te române!" a fost cântat pentru prima dată oficial, în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea. Autoritățile oltene au marcat această zi printr-o ceremonie organizată la Slatina, la care a participat și deputatul Adrian Chesnoiu.

,, Am sărbătorit astăzi, la Slatina, Ziua Imnului Național, simbol al românilor alături de drapel, stema ţării şi sigiliul statului. La 29 iulie 1848, în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea, a fost cântat oficial, "Deșteaptă-te române!", devenit simbolul unității Revoluției Române de la 1848. Poetul Andrei Mureșanu și Anton Pann, cel care a compus muzica Imnului nostru, au dat românilor unul din cele mai frumoase imnuri din lume. Răsunător, mobilizator, energic și unificator, cântecul este în inimile românilor patrioți.

Am simțit în această perioadă mai mult ca în alți ani emoția transpusă prin intonarea imnului de câte ori sportivii noștri urcă pe podium în diferite competiții internaționale. La mulți ani de ziua Imnului Național!ˮ, a transmis parlamentarul social-democrat.

Imediat după Revoluţia din decembrie 1989, "Deşteaptă-te, române!" a fost ales imn naţional al României.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list