Începe construcția celor 11 blocuri cu consum de energie ZERO, la Caracal/ VIDEO

Primăria municipiului Caracal va construi, cu fonduri prin PNRR, un ansamblu de locuințe cu consum de energie ZERO. Acestea vor fi destinate tinerilor urbei. Cele 11 blocuri vor avea 66 de apartamente P+1E, cu două camere, cu dotări moderne, 83 de locuri de parcare și două locuri de joacă.

23,64 milioane de lei va investi Primăria municipiului Caracal în construirea unui ansamblu de locuințe nZEB plus pentru tineri, contractul de finanțare prin PNRR fiind la stadiul demarării lucrărilor de execuție. Primarul Marina Doldurea a anunțat începerea execuției în această lună.

,,Începem execuția la cele 66 de apartamente nZEB destinate tinerilor, pe care le realizăm cu fonduri PNRR. Clădirile nZEB au consum de energie aproape de zero, fiind asigurat în mare parte din surse regenerabileˮ, anunță edilul municipiului Caracal.

Primăria Caracal se confruntă cu o cerere mare de locuințe pentru tineri în regim de închiriere și locuințe sociale, astfel că va construi prin cele 11 blocuri (P+2E) 66 de unități locative cu câte două camere, pe str. Târgul Nou, nr.2. Noile locuințe vor avea: sisteme BMS, supraveghere video și senzori de prezență, tâmplărie cu izolare fonică, sistem de climatizare VFR aer-aer ( sistem de ventilare, unitate recuperare căldură pentru fiecare apartament, boiler electric pentru apă caldă), 37 de stâlpi de iluminat cu LED, 83 de locuri de parcare, două locuri de joacă, alei pietonale, spații verzi. Clădirile nZEB sunt cu consum de energie aproape zero, cu performanță energetică foarte ridicată. Necesarul de energie este în cazul nZEB acoperit, în cea mai mare măsură, din surse regenerabile.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list