Jandarmeria Olt așteaptă înscrierea candidaților la admiterea la Academie

În această perioadă se face înscrierea candidaților care își doresc să susțină admiterea la Academia de Poliţie ,,Alexandru Ioan Cuza", pe locurile destinate viitorilor jandarmi. Cererea-tip de înscriere a tinerilor din județ cu vârste între 18-17 ani este așteptată pe e-mailul IJJ Olt.

Start înscrierilor la Academia de Poliție. Candidații respinși pot opta pentru repartizarea la școlile postliceale ale MAI | Realitatea Oltului

880 de locuri sunt puse anul acesta la dispoziția tinerilor care doresc o carieră de ofițer în Ministerul Afacerilor Interne, zilele trecute fiind dat startul înscrierilor la Academia de Poliție. Dintre cele 880 de locuri disponibile, 540 sunt alocate specializării Ordine și siguranță publică, 290 pentru Drept și 50 pentru Facultatea de Pompieri. Din acestea, 780 sunt finanțate de la buget, iar 100 sunt cu taxă.

Pentru anul universitar 2024 – 2025, Jandarmeriei Române i-au fost aprobate în vederea scoaterii la concurs locuri pentru admitere, după cum urmează: 58 locuri alocate Jandarmeriei Române la Facultatea de Poliție – învățământ cu frecvență – durata studiilor 3 ani, domeniul de licență „Științe militare, informații și ordine publică", programul de studii universitare de licenţă/specializarea „Ordine și siguranță publică" (din care 2 locuri pentru romi, 2 locuri pentru maghiari şi 2 locuri pentru alte minorităţi) și 2 locuri pentru D.G.I.P.I  (Total – 60 locuri); 6 locuri alocate Jandarmeriei Române la Facultatea de Poliţie – învăţământ cu frecvenţă redusă – durata studiilor 3 ani, domeniul de licenţă „Ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică", programul de studii  universitare de licenţă/ specializarea „Ordine şi siguranţă publică" (destinate subofiţerilor şi maiştrilor militari din M.A.I. – J.R.); 10 locuri alocate Jandarmeriei Române la Facultatea de Poliţie – învăţământ cu frecvenţă – durata studiilor 4 ani, domeniul de licenţă „Drept", programul de studii universitare de licenţă/specializarea „Drept" (dintre care 5 locuri aprobate pentru beneficiari externi ai căror candidați sunt recrutați de structurile Ministerului Afacerilor Interne); 100 locuri cu taxă alocate personalului M.A.I. la Facultatea de Poliţie – învăţământ la distanță – durata studiilor 4 ani, domeniul de licenţă „Drept", programul de studii universitare de licenţă/ specializarea  „Drept", specialitatea poliție, poliție de frontieră, jandarmi.

Cererea-tip de înscriere pentru admiterea la Academia de Poliție "Alexandru Ioan Cuza" București se completează de către candidat în mod lizibil, se semnează și se transmite, exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail a Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt: contact@jandarmeriaolt.ro, până la data de 28 iulie inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.

Evaluarea psihologică se face până la data de 07 august (inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică). Achitarea taxei de înscriere (pentru candidații apt psihologic) și depunerea documentelor pentru constituirea dosarului de recrutare  se fac până pe 9 august la la Serviciul Resurse Umane din cadrul IJJ Olt (Adresă: Strada Cazărmii, nr. 40, municipiul Slatina, județul Olt)

Susținerea probelor de concurs se derulează astfel:

  • Etapa I – Evaluarea performanțelor fizice –  20 – 29.08.2024;
  • Etapa a II-a – Susţinerea probelor scrise – 31.08.2024;
  • Etapa a III-a – Examinarea medicală, inclusiv soluționarea contestațiilor – doar pentru candidații declarați "ADMIS". Afișarea rezultatelor definitive ale candidaților declarați "ADMIS" – 27.09.2024.
  • Etapa a IV-a – Prezentarea candidaţilor declaraţi "ADMIS" în vederea înmatriculării  – 29.09.2024.

Mai multe detalii aflați accesând pagina web: https://ift.tt/0Ri4P2l



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list