Lectura și creația literară din Slatina, promovate de Fundația Romanian Business School și Biblioteca Județeană Olt cu co-finanțare de la Administrația Fondului Cultural Național

Un proiect ce urmărește descoperirea și promovarea tinerele talente în ale scrisului a fost lansat ieri la Biblioteca Județeană Olt "Ion Minulescu, în prezența unor formatori, poeți, artiști, tineri și publicul local iubitor de cultură și artă.

Proiectul Cei trei "C" – Creator, Carte, Cititor co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național a fost lansat ieri la Biblioteca Județeană Olt "Ion Minulescu", fiind implementat în parteneriat cu Fundația Romanian Business School până în luna noiembrie.

#td_uid_1_6690e8ec924c9 .td-doubleSlider-2 .td-item1 { background: url(https://ift.tt/GxgapBc) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_6690e8ec924c9 .td-doubleSlider-2 .td-item2 { background: url(https://ift.tt/z5qItky) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_6690e8ec924c9 .td-doubleSlider-2 .td-item3 { background: url(https://ift.tt/N7FxIM1) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_6690e8ec924c9 .td-doubleSlider-2 .td-item4 { background: url(https://ift.tt/vcRMD8b) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_6690e8ec924c9 .td-doubleSlider-2 .td-item5 { background: url(https://ift.tt/9N2LfVT) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_6690e8ec924c9 .td-doubleSlider-2 .td-item6 { background: url(https://ift.tt/T1GpyeA) 0 0 no-repeat; }

,,Evenimentul s-a desfășurat la Biblioteca Județeana „Ion Minulescu" din Slatina și a prilejuit o întâlnire între echipa de implementare a proiectului, formatori, poeți, artiști implicați în proiect și publicul local. Scopul proiectului Cei 3 „C" – Creator, Carte, Cititor este crearea și promovarea unei bune practici, model de acțiuni integrate în orașele Giurgiu, Alexandria, Slatina și zonele limitrofe, care au în centru capacitatea bibliotecilor de promovare a lecturii și creației literare în comunitate. Proiectul va genera produse culturale de calitate, o carte digitală, un album printat în care vor fi promovați tinerii participanți în proiect, 15 bloguri de promovare a creațiilor tinerilor poeți locali și un material video cu spectacolul de muzică și poezie programat la finalul proiectului. Răspundem unei nevoi urgente de conectare a noii generații cu universul complex al cărții, creației poetice și lecturii, prin abordări integrate, interactive, intergeneraționale și inspiraționale. Promovarea prin forme atractive a culturii scrise, a dragostei de lectură și de creație literară, în special de poezie, este un exercițiu transformator de înțelegere a sensului unui mesaj, mai ales în situația actuală a unui analfabetism funcțional în creștere", transmite instituția olteană de cultură.

În cadrul proiectului vor fi organizate ateliere de creație pentru tineri și ateliere de marketing cultural pentru scriitori, evenimente literare de tip cafenea literară și un spectacol participativ de lectură publică din creații proprii, rostire poetică și muzică originală compusă pe texte poetice clasice și contemporane. Participă actori, muzicieni, scriitori consacrați și tinerii beneficiari ai atelierelor din proiect.

De asemenea, un flash-mob antrenant se va derula pe străzile orașului și va promova ideea de acces la cultura de calitate prin relația permanentă și autentică între creatori și cititori, prin intermediul cărții și al instituțiilor care o promovează și o aduc în comunitate.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list