Localnicii din Văleni se adună pe 6 august la Sărbătoarea Lubeniței

De când se știu, localnicii din Văleni se adună pe 6 august la Târgul de Lubenițe, unul dintre cele două bâlciuri mari ale localității. De câțiva ani, el este organizat sub forma Sărbătoarea Lubeniței și păstrează tradiționalul concurs al celui mai mic și celui mai mare pepene roșu copt.

Târgul de Lubenițe de la Văleni adună toată comunitatea din zonă în fiecare an la început de august. La fel va fi și anul acesta, pe 6 august fiind un bun prilej de distracție și voie bună, dar și unul competițional între legumicultori. De numărat edițiile a început administrația locală în urmă cu circa două decenii, când manifestarea a început să fie organizată ca o sărbătoare, pe lângă bere, mititei, tiribombe, tarabe cu dulciuri și obiecte specifice bâlciurilor fiind organizate și spectacole de folclor.

Sărbătoarea Lubeniței 2024 va începe la ora 18.00 în Parcul comunal Văleni. Localncii se vor bucura de un spectacol extraordinar susținut de dansatorii și soliștii Ansamblului Folcloric „Doina Oltului", acompaniați de orchestra dirijată de maestrul Cristian Dumitru. Le va cânta consătenilor și tânăra artistă Marga Dîrnea.

De la sărbătoare nu va lipsi mult-așteptatul concurs de desemnare a celei mai mari și celei mai mici  lubenițe coapte.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list