Ministrul Barbu: Lansăm un nou program pentru sectorului de creștere a porcilor

Ministrul Agriculturii, deputatul de Olt Florin Barbu, anunță lansarea unui nou program destinat sectorului creșterii de suine.

În prezent România importă aproximativ 80% din necesarul de carne de porc pentru piața internă, iar ministrul Barbu, aflat în vizită la una dintre cele mai mari ferme de porci din Hunedoara, a declarat că Guvernul va investi 900 de milioane de euro într-un program ambițios prin care se urmărește mărirea numărului fermelor de porci și eliminarea importurilor de carne de porc.

,,Avem un program complex de salvarea a sectorului de creștere a porcilor, ale cărui rezultate încep să se vadă! În România se produc aproximativ 4 milioane de purcei care merg în fermele de îngrășare. Gradul de autosuficiență al României la carnea de porc este însă de aproape 9 milioane de porci. De aceea, obiectivul nostru este să creștem la 8.700.000 efectivele de porci în fermele noastre și să mărim capacitățile de cazare la 310.000 de locuri. Prin aceste măsuri nu doar că vom asigura consumul din producția internă, dar vom sprijini și la reducerea costurilor crescătorilor, pentru că un purcel din import este 125 de euro, în timp ce producerea unuia în România costă 60 de euro.
Din septembrie, lansăm un nou program pentru popularea a 90 000 de locuri de scroafe de reproducție coroborat cu un program de creștere și îngrășare.
Aceasta este calea pentru a nu mai importa carne de porc. În plus, cerealele care plecau la export vor rămâne în România și vor asigura hrana în fermele de porci ceea ce înseamnă un sprijin important și pentru fermierii din sectorul vegetal,, a anunțat ministrul Barbu.


de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list