Ministrul Barbu: Vin banii pentru Programul Tomata! Astăzi DAJ Olt a făcut plata primilor 1500 euro

Legumicultorii olteni, pe primul loc la nivel național și anul acesta privind Programul Tomata- 7923 beneficiari își vor primi zilele acestea banii. Prima tranșă a fost virată în conturi.

Încep plățile pentru Programul Tomata- a anunțat ministrul Agriculturii, deputatul de Olt Florin Barbu.
,,În piețe, în supermarket-uri sau în magazinele de cartier, din toată țara se găsesc roșii românești. Anul acesta, avem 24.472 de fermieri înscriși în Program, cei mai mulți fiind din județele Olt (7923), Galați ( 6651) și Dolj (2017). Cu toții vor primi în conturi în zilele următoare prima tranșă de 1.500 euro. În total, am virat 180 de milioane de euro către Direcțiile Agricole Județene pentru a alimenta conturile fermierilor. Și pentru că ne dorim să avem roșii românești pe tot parcursul anului, fermierii vor primi cealaltă tranșă de 1500 de euro, în septembrie. Succesul acestui program este meritul legumicultorilor noștri, acești români gospodari care au tot sprijinul și respectul nostru." a anunțat ministrul.

Iar astăzi, DAJ Olt a făcut plata primilor 1500 euro. În funcție de bancă, banii vor ajunge cel mai târziu la fermieri luni, au confirmat reprezentanții Direcției Agricole.

Fermierii susțin că fac eforturi disperate pentru a menține plantele în viață pe canicula asta, în plus încasările aproape că nu există datorită prețului extrem de mic. Mulți nu mai aveau bani să-și plătească zilierii.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list