Ne topim! Meteorologii anunță temperaturi extrem de ridicate

Valul de căldură a cuprins toată țara, temperaturile fiind extrem de ridicate. mai grav este că acestea nu vor scădea până la finele lunii. Pentru astăzi și week-end, meteorologii anunță coduri portocaliu și roșu.

Ne topim de clad până li la umbră, iar aerul este irespirabil. Pentru astăzi, Administrația Națională de Meteorologie a emis Cod Portocaliu de val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic accentuat pentru județul Olt.

,,În cea mai mare parte a țării, valul de căldură se va intensifica. Va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi între 36 și 40 de grade, posibil izolat mai ridicate în Banat, Oltenia, Muntenia, precum și în sudul Crișanei și al Moldovei. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În majoritatea zonelor minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza o noapte tropicală,, anunță ANM.

Iar sâmbătă și duminică (13, 14 iulie), codul devine Roșu.
,,În Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și Moldova, valul de căldura va continua să se intensifice. Se vor înregistra temperaturi maxime între 37 și 41 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza nopți tropicale,
, mai anunță meteorologii.

Valul de căldură va persista în toată țara până la finele lunii.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list