O nouă exoziție de pictură la Galeria Artis Slatina. Venisajul, pe 1 august

Iubitorii de frumos sunt invitați de Muzeul Județean Olt să admire lucrările unuia dintre artiștii cei mai implicați în descoperirea sinelui și în reprezentarea lui vizuală, în tehnici și expresii plastice diferite. Membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, pictorul Marius Frățilă revine la Slatina cu o nouă expoziție.

𝐌𝐮𝐳𝐞𝐮𝐥 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭̦𝐞𝐚𝐧 𝐎𝐥𝐭 𝐢ă publicul iubitor de artă, 𝐢̂𝐧𝐜𝐞𝐩ând 𝐝𝐢𝐧 𝟏 𝐚𝐮𝐠𝐮𝐬𝐭, 𝐬𝐚̆ 𝐯𝐢𝐳𝐢𝐭eze 𝐞𝐱𝐩𝐨𝐳𝐢𝐭̦𝐢𝐚 𝐝𝐞 𝐩𝐢𝐜𝐭𝐮𝐫𝐚̆ „𝐏𝐫𝐞𝐳𝐞𝐧𝐭̦𝐞" 𝐚 𝐚𝐫𝐭𝐢𝐬𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐩𝐥𝐚𝐬𝐭𝐢𝐜 𝐌𝐚𝐫𝐢𝐮𝐬 𝐅𝐫𝐚̆𝐭̦𝐢𝐥𝐚̆. 𝐕𝐞𝐫𝐧𝐢𝐬𝐚𝐣𝐮𝐥 𝐯𝐚 𝐚𝐯𝐞𝐚 𝐥𝐨𝐜 la 𝐨𝐫𝐚 𝟏𝟓,𝟎𝟎 𝐥𝐚 𝐆𝐚𝐥𝐞𝐫𝐢𝐚 „𝐀𝐫𝐭𝐢𝐬" Slatina.  Lucrările de pictură și asamblaj vor putea fi admirate pe parcursul întregii luni.

,,Confluența dintre artă și psihilogie apare pregnant în creați lui Marius Frățilă a cărei motivație în ceea ce privește autocunoașterea și adaptarea la lumea în care trăiește, prin acceptarea ei așa cum îi este dată, încununează un proiect care abia acum se concretizează, deși mental, acesta a fost gândit în urmă cu mai mulți ani. (…) Lucrări în care portrete înlănțuite fără chip se succed evocă omul contemporan, care nu mai are identitate și încearcă să se autodefinească într-un nou context social și globalist. Imaginile sunt ulei pe pânză, acuarele, desene în creion, cărbune și cerapastel, aplicate conturelor exterioare, unele desfășurate circular pentru a exprima perfecțiune spre care spiritual artistului tinde. Decupajele în lemn stratificat sunt figuri diseminate în linii negre, dinamice și gestuale, artistul imprimându-le diverse vibrații, mai intense sau cu rezolvări plastice monumentale în numărul mai redus de linii. (…) Marius Frățilă este unul dintre artiștii cei mai implicați în descoperirea sinelui și în reprezentarea lui vizuală, în tehnici și expresii plastice diferiteˮ, transmite criticul de artă 𝐀𝐧𝐚 𝐀𝐦𝐞𝐥𝐢𝐚 𝐃𝐢𝐧𝐜𝐚̆.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list