Orașul Piatra-Olt a rămas FĂRĂ APĂ din cauza consumului excesiv

Pe Cod Roșu de caniculă, nu curge strop de apă la robinetele locuitorilor din Piatra-Olt. Alimentarea a fost întreruptă de la rețeaua publică din cauza consumului excesiv.

,,Din cauza consumului mare de apă și a folosirii apei din rețeaua publică pentru alte activități decât cele casnice, serviciul de alimentare cu apă este oprit, în tot orașul Piatra Olt, până la ora 19.00, pentru acumularea de apă în bazine. Așa cum am explicat, consumul excesiv de apă din rețeaua publică care nu este folosită pentru activitățile casnice, ci pentru udatul zilnic al gazonului, al grădinilor, umplerea piscinelor sau a bazinelor, duce la fluctuații de presiune și întreruperi temporare ale alimentării cu apă
La proiectarea rețelelor de distribuție, a rezervoarelor de înmagazinare apă se tine cont de numărul utilizatorilor, persoane fizice, instituții publice, agenți comerciali, așa cum prevede legislația în vigoare. Utilizarea apei și pentru udat sau alte activități de sezon, pentru care sunt necesare cantități mari de apă produce dezechilibre în întreg sistemul de alimentare cu apă, iar rezervoarele de golesc rapid,, anunță CAO.
Consumatorilor li se reamintește că apa din rețeaua publică de alimentare cu apă nu se folosește pentru a uda grădina, gazonul și pentru umplerea bazinelor, ci numai pentru consumul casnic.


de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list