Profesoara cu 10 la Titularizare a luat nota maximă și la Definitivat. Predă la Morunglav

Ministerul Educației a afișat rezultatele înainte de contestații la examenul de Definitivat în învățământ. Un singur cadru didactic din județul Olt a luat nota 10 la proba scrisă și a terminat examenul cu media maximă.

113 candidați s-au înscris în Olt să participe la proba scrisă din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământ (sesiunea 2024), susținută pe 24 iulie în centrul de examen de la Liceul Tehnologic Metalurgic Slatina. 93 au susținut examenul, după absențe și retrageri. Doar unul a obținut nota 10 la proba scrisă, fiind același cadru didactic care a obținut nota 10 și la Titularizare.

Profesorii care doresc să-și depășească stadiul de debutant și să intre pe o rută ascendentă de profesionalizare au susținut aexamenul prin care pot dobândi dreptul de practică în învăţământul preuniversitar. Primele rezultate au fost afișate astăzi.

Pentru definitivarea în învățământ s-au înscris în județul Olt 113 candidați, cei mai mulți pe posture de educatori- 37, învățători- 15, educație fizică-7 și matematică-7. După retrageri, au fost așteptați în sala de examen 108 candidați. Au absentat 11 și s-au retras după prima oră de examen 4.

Rezultatele inițiale indică o singură notă de 10 și media de examen maximă. Candidatul este profesoara de educație fizică și sport la Școala Gimnazială Morunglav, Elena Mădălina Nițoiu, cea care este și singurul cadru didactic din județul olt care a obținut 10 la Titularizare.

Contestațiile se depun la centrele de examen, astăzi, 30 iulie (până la ora 20:00) și miercuri, 31 iulie (până la ora 12:00). Rezultatele finale vor fi afișate în centrele de examen și pe site-ul anterior menționat în data de 6 august.

Media minimă de promovare a examenului este 8 (opt). Pentru a putea participa la proba scrisă, candidații trebuie să îndeplinească simultan următoarele condiții: efectuarea unui stagiu de predare în specialitate de cel puţin un an; să dețină pentru anul şcolar în curs calificativul „Bine" sau „Foarte bine"; minimum 8 media aritmetică a notelor obținute la cele două inspecții la clasă și la evaluarea portofoliului profesional, dar note nu mai mici de 7 la fiecare din probele respective.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list