Regal folcloric și de virtuozitate călușărească, la Festivalul „Ilie Martin” Colonești

De Sfântul Ilie, așa cum ne-a obișnuit de 20 ani, administrația comunei Colonești îi invită pe iubitorii de căluș, serbări câmpenești și multă muzică bună la o nouă ediție a Festivalului călușeresc ,,Ilie Martin". Vor urca pe scena special amenajată mai multe cete de călușari din vetre consacrate, dar și soliști și formații de marcă. Petrecerea va dura până târziu în noapte și se va încheia cu un frumos spectacol de lumină și culoare și un foc de artificii. Va fi o zi specială, pregătită cu drag de obiceiuri  și tradiții de către inimosul primar Nicolae Stan.

Inițiat cu două decenii în urmă în semn de respect pentru cei care duc mai departe magicul dans tradițional, dar și în amintirea celui care a imprezionat o lume întreagă cu pașii iuți și apăsați ai călușului: vătaful Ilie Martin, născut în localitatea ce reprezintă poarta de intrare în județ dinspre Argeș, Festivalul călușeresc ,,Ilie Martin" va fi organizat și anul acesta pe 20 iulie.

Festivalul va debuta sâmbătă, pe stadionul din Colonești, începând cu ora 15:00, pe scenă urcând formațiile de călușari din localitățile: Colonești, Scornicești, Hîrșești, Stolnici, Dobrun, Oporelu, Vâlcele, Potcoava, Bîrla, Osica de Jos, Curtișoara și Ansamblul călușăresc „Ilie Martin".

Spectacolul jocului magic al călușului va fi urmat de un altul musical, susținut începând cu ora 18.00, de mari interpreți: Nicolae Datcu, Diana și Cornel Țițirigă, Maria Ghinea, Emilia Dorobanțu și Vali Vijelie, vor încânta publicul.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list