Restricții de apă dimineața și seara, impuse la Scornicești- zona Teiuș-Rusciori de consumul excesiv

Întreruperea alimentării cu apă de la rețeaua publică în anumite intervale orare din cauza consumului excesiv se va impune și într-o zonă a orașului Scornicești. CAO face din nou apel la consumatori să nu mai folosească apa pentru udatul gazonului, grădinilor ori umplerea piscinelor.

Încă o localitate din județul Olt este afectată în ceea ce privește alimentarea cu apă. Consumul excesiv va impune restricții dimineața și seara.
,,Din cauza consumului mare de apă și a folosirii apei din rețeaua publică pentru alte activități decât cele casnice, în zona Teiuș- Rușciori din orașul Scornicești, vor exista întreruperi temporare ale alimentării cu apă sau fluctuații de presiune, în următoarele săptămâni, în intervalele orare 7.00- 9.00 și 18.00- 22.00. Această măsură este necesar pentru acumularea de apă în bazine,, anunță CAO.
Operatorul explică și cauza acestor măsuri: ,,Consumul excesiv de apă din rețeaua publică care nu este folosită pentru activitățile casnice, ci pentru udatul zilnic al gazonului, al grădinilor, umplerea piscinelor sau a bazinelor, duce la fluctuații de presiune și întreruperi temporare ale alimentării cu apă. La proiectarea rețelelor de distribuție, a rezervoarelor de înmagazinare apă se tine cont de numărul utilizatorilor, persoane fizice, instituții publice, agenți comerciali, așa cum prevede legislația în vigoare. Utilizarea apei și pentru udat sau alte activități de sezon, pentru care sunt necesare cantități mari de apă produce dezechilibre în întreg sistemul de alimentare cu apă, iar rezervoarele de golesc rapid,,.


de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list