,,Romula Fest”, o nouă reîntoarcere în antichitate cu daci și romani. Organizatorii anunță și primii invitați: Phoenix și Vasile Șeicaru

An cu an, ,,Romula Festˮ devine un festival de tradiție pentru județul Olt, care crește frumos, în care istoria prinde viață. O nouă ediție în care dacii și romanii pun din nou stăpânire pe Olt este anunțată pentru perioada 23-25 august, organizatorii dezvăluind și primii invitați: Phoenix și Vasile Șeicaru.

Cei interesați să retrăiască realitățile unei lumi demult apuse sunt invitați peste o lună la Dobrosloveni, la o nouă ediție a Festivalului ,,Romula Fest". În cadrul acestui eveniment, vor putea urmări demonstrații militare romane, secvențe din războaie daco-romane, cu lupte de gladiatori organizate în cinstea lor, cu ateliere de lucru și o paradă a costumelor antice, tabere antice,  ateliere meşteşugăreşti şi activităţi interactive, gastronomie dar și spectacole de muzică folk.

Festivalul Romula Fest -Istorie și Folk aduce istoria la viață, timp de trei zile, în satul Reșca din comuna Dobrosloveni, fosta capitală a Daciei Inferioare.

 ,,Phoenix și Vasile Șeicaru, la Romula Fest! Suntem încântați să vă anunțăm că pe data de 24 august 2024 va avea loc festivalul „Romula Fest" – Istorie&Folk, la Reșca, Dobrosloveni!  Vom avea reconstituiri captivante din istorie, care vor celebra bogata noastră moștenire culturală, concert de muzică folk, ateliere de meșteșuguri tradiționale și multe alte activități. Nu ratați ocazia de a vă reconecta cu tradițiile noastre și de a petrece timp de calitate alături de cei dragi. Vino să faci parte din poveste!ˮ, este invitația lansată de Primăria Dobrosloveni.

Și de data aceasta, administrația olteană a apelat la specialiști pentru ca festivalul organizat cu ajutorul fondurilor europene în cadrul proiectului "Welcome To The Middle Ages", finanțat prin programul Interreg V-A România-Bulgaria, să fie ca la carte. Romula Fest aduce la DOBROSLOVENI – REŞCA o invitație la cunoașterea istoriei prin intermediul unor activități specifice unui festival antic.

Imagini de la edițiile anterioare:

#td_uid_1_669e157f4f58e .td-doubleSlider-2 .td-item1 { background: url(https://ift.tt/RZszEAD) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_669e157f4f58e .td-doubleSlider-2 .td-item2 { background: url(https://ift.tt/78ZsvfF) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_669e157f4f58e .td-doubleSlider-2 .td-item3 { background: url(https://ift.tt/WYiXtn0) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_669e157f4f58e .td-doubleSlider-2 .td-item4 { background: url(https://ift.tt/dYKT7ju) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_669e157f4f58e .td-doubleSlider-2 .td-item5 { background: url(https://ift.tt/nQoSIPL) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_669e157f4f58e .td-doubleSlider-2 .td-item6 { background: url(https://ift.tt/rwn6VDv) 0 0 no-repeat; }

de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list