Sardeluță marinată fabricată potrivit tradiției din România devine al XIV-lea produs românesc recunoscut și înregistrat la nivel european

Tradiția și calitatea produselor noastre sunt tot mai apreciate la nivel european. " Sardeluța marinată fabricată potrivit tradiției din România " a fost recunoscută la nivel european ca Specialitate Tradițională Garantată (STG).

De astăzi, 17 iulie 2024, sardeluța marinată devine al 14-lea din România care primește această această distincție prestigioasă!
Produsele României protejate la nivelul UE sunt clasificate astfel:
-11 produse cu Indicații Geografice Protejate (I.G.P.): Magiun de prune de Topoloveni, Salam de Sibiu, Novac afumat din Țara Bârsei, Scrumbie afumată de Dunăre, Telemea de Sibiu, Cârnați de Pleșcoi, Cașcaval de Săveni, Salata cu icre de știucă de Tulcea, Pită de Pecica, Salinate de Turda;
-1 produs cu Denumire de Origine Protejată (DOP) – Telemea de Ibănești;
-2 produse cu Specialitate Tradițională Garantată (STG), respectiv-Salată tradițională cu icre de crap (înregistrată din anul 2021), și, de astăzi, 17 iulie 2024, Sardeluța marinată fabricată potrivit tradiției din România – STG.
În prezent, România mai are și alte produse care se află în etapa de verificare, la nivelul Comisiei Europene, în vederea înregistrării și dobândirii Indicației Geografice Protejate, respectiv Batog deltaic de sturion, Babic de Buzău și Cârnați din topor din Vâlcea.


de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list