Senatorul Voiculescu: energizante, tutun și alcool doar cu buletinul

În vederea reducerii consumului de către minori, cumpărarea băuturilor alcoolice și a produselor din tutun va fi posibilă doar cu buletinul, atât în unitățile comerciale, cât și în localurile publice. Legea ce urmează a fi promulgată este susținută și de către senatorul de Olt Liviu Voiculescu.

Comercianții pot cere prezentarea buletinului de identitate în cazul în care o persoană ce pare a avea sub 18 ani dorește să achiziționeze energizante, tutun și alcool. Modificarea legislativă este anunțată de către senatorul Liviu Voiculescu, parlamentarul oltean atenționând și asupra amenzilor pe care le riscă cei ce încalcă noile prevederi.

,,După adoptarea în Senat la sfârșitul anului trecut, proiectul de lege care prevede instituirea măsurii de consultare a buletinului la cumpărarea produselor din tutun şi alcool, în vederea reducerii consumului acestora în rândul persoanelor care nu au împlinit 18 ani, a primit aprobarea decizională a deputaților. Potrivit legii, pentru a verifica împlinirea vârstei de 18 ani de către cumpărător sau consumator, vânzătorii de băuturi alcoolice, băuturi energizante şi produse din tutun, respectiv angajaţii localurilor publice vor avea obligaţia să solicite consultarea actelor de identitate ale cumpărătorului. Amenda pentru neîndeplinirea acestei obligaţii este cuprinsă între 10.000 lei şi 30.000 lei,, explică Liviu Voiculescu.

Legea urmează a fi promulgată de președintele României.


de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list