Start înscrierilor la Academia de Poliție. Candidații repsinși pot opta pentru repartizarea la școlile postliceale ale MAI

Au fost anunțate locurile și informațiile necesare pentru admiterea la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza". Oltenii interesați, se pot înscrie, în funcție de specializarea vizată, la inspectoratele județene de Poliție, Jandarmerie, Pompieri sau Frontieră. Noutatea acestui an este că cei care nu reușesc admiterea la Academia de Poliție pot opta, prin completarea unei secțiuni din cererea de înscriere, pentru repartizarea la școlile postliceale ale MAI, în funcție de mediile obținute și opțiunile exprimate.

880 de locuri sunt puse anul acesta la dispoziția tinerilor care doresc o carieră de ofițer în Ministerul Afacerilor Interne, ieri fiind dat startul înscrierilor la Academia de Poliție. Dintre cele 880 de locuri disponibile, 540 sunt alocate specializării Ordine și siguranță publică, 290 pentru Drept și 50 pentru Facultatea de Pompieri. Din acestea, 780 sunt finanțate de la buget, iar 100 sunt cu taxă.

Cererile de înscriere se depun exclusiv online, pe adresa de e-mail a unităților de recrutare (inspectoratele județene de Poliție, Jandarmerie, Pompieri sau Frontieră, în funcție de domiciliul candidatului), până la data de 28 iulie 2024, inclusiv în weekend.

Evaluarea psihologică este programată până la 7 august 2024, inclusiv în weekend. Data limită pentru depunerea dosarului complet de recrutare este 9 august 2024, incluzând dovada plății taxei de înscriere. Candidații apți psihologic vor susține evaluarea performanțelor fizice între 20 și 29 august 2024, la sediul Academiei de Poliție. Proba scrisă de verificare a cunoștințelor este programată pentru 31 august 2024, tot la sediul Academiei. Pentru specializarea Ordine și siguranță publică, proba scrisă va evalua cunoștințele de limba română, istorie și o limbă străină la alegere dintre engleză, franceză și germană. Candidații pentru Facultatea de Pompieri vor susține probe la matematică și fizică. Candidații care promovează probele se vor prezenta între 5 și 27 septembrie 2024 la unitățile de recrutare pentru întocmirea fișei medicale. Admiterea finală se face în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, pentru candidații apți medical.

Potrivit Ordonanței de Urgență nr. 82, adoptată de Guvern vinerea trecută și publicată în Monitorul Oficial, principala modificare la admiterea din acest an este că acei concurenți declarați respinși, dar care au depășit media minimă acceptată, pot fi acceptați în unitățile de învățământ postliceale ale MAI. Regula se aplică doar pentru seria de școlarizare imediat următoare concursului de admitere susținut la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza".

Instituțiile de învățământ postliceal la care se pot înscrie candidații sunt, potrivit MAI:

  • Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr" din Câmpina
  • Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan" din Cluj-Napoca
  • Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu" din Oradea
  • Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica" din Drăgăşani
  • Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş" din Fălticeni
  • Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu" din Boldeşti


de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list