Temperaturi de foc până la jumătatea lunii. Oltul, sub noi coduri de caniculă până pe 9 iulie

Meteorologii anunță un nou val de căldură persistent, cu temperaturi maxime de 37-39°C, chiar 41 de grade și disconfort termic accentuat în perioada 7-9 iulie.

Județul Olt revine mâine sub Cod Galben de caniculă. Pe 7 și 8 iulie, vremea va deveni caniculară în cea mai mare parte a Olteniei, anunță meteorologii. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35-38°C. Disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) depășind pragul critic de 80 de unități. Noaptea de luni spre marți (8/9 iulie) va fi caracterizată de minime termice tropicale, ce se vor situa în jurul a 20-22°C

Pe 9 iulie, va fi COD PORTOCALIU în sud-vestul, sudul și sud-estul țării. Valul de căldură va fi în extindere și intensificare. În jumătatea sudică a Olteniei, cea mai mare parte a Munteniei, zona continentală a Dobrogei și în sudul Moldovei, temperaturile maxime se vor situa între 38-39°C, iar cele minime nu vor coborî sub 22-25°C, caracterizând o noapte tropicală. Disconfortul termic va deveni deosebit de accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) atingând frecvent valori de 82-84 de unități.

Meteorologii anunță că valul de căldură va continua să se intensifice și va persista cel puțin până luni, 15 iulie. În vestul, sudul, estul și sud-estul teritoriului, temperaturile maxime vor atinge frecvent 39-41°C, iar disconfortul termic va deveni deosebit de accentuat.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list