Titularizare Olt: Note mai mari în urma recorectării pentru 70 de profesori, se păstrează un singur 10

Ministerul Educației a publicat astăzi rezultatele finale înregistrate la proba scrisă (17 iulie) din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar (sesiunea 2024). În Olt, a obținut nota 10 un singur candidat, iar în urma recorectării 70 de candidați au primit punctaje mai mari.

Cine este singurul profesor din Olt cu 10 la Titularizare | Realitatea Oltului

Pentru a obţine statutul de titular (angajare pe perioadă nedeterminată), candidații trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului.

La nivelul județului Olt, proba scrisă de titularizare a fost dată de 423 candidați. La rezultatele inițiale s-a înregistrat o singură notă de 10, 126 de note între 7.00- 9.99, 168 de note între 5.00- 6.99 și 128 de note între 1.01- 4.99. Promovabilitatea (peste 7.00) a fost de 29,8%. Au depus contestații 125 de candidați, dintre care 38 care au vizat catedre de educatori, 14 candidați pentru funcția de consilier psihopedagogi, 13 învățători, câte șapte la limba română și psihopedagogie specială, câte șase la limba engleză, matematică și informatică, câte trei la biologie, educație fizica, istorie, puericultura și religie, câte două la chimie și limba franceză și câte una pentru catedrele de arte, alimentație publică, economie, educație muzicală, fizică, geografie, mecanică și terapie educațională complexă și integrată.

În urma recorectării lucrărilor, 70 de candidați au primit un punctaj mai mare cuprins între 0,07 și 4,07, unul a rămas cu aceeași notă, iar 54 cu note scăzute între 0,06 și 1,55 puncte. La nivel de județ, se păstrează singura notă de 10.

Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, va fi realizată în ședințele publice organizate de inspectoratele şcolare în perioada 1 – 6 august.

Inspectoratul Școlar Județean  Olt a scos la concurs  44 de locuri titularizabile și alte 800 de posturi netitularizabile.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list