Vară plină de activități la Muzeul Județean Olt

Copiii care nu au alte alternative de petrecere a timpului liber din vacanța de vară și doresc să socializeze și să experimenteze activități artistice ori de îndemânare, să învețe lucruri utile, sunt așteptați începând cu data de 15 iulie la Muzeul Județean Olt. Ei își pot aduce și părinții ori bunicii. Atelierele de creație sunt coordonate de către specialiști ai instituției de cultură.

La începutul săptămânii viitoare, Muzeul Județean Olt să startul activităților de vacanță, care se vor desfășura până pe data de 30 august. Pe lângă vizitarea expozițiilor cu caracter permanent și temporar, se vor desfășura ateliere de creație adresate atât copiilor cât și adulților. Costul unui atelier este de doar 5 -10 lei, contravaloarea consumabilelor folosite în procesul de creație.

Ateliere:

– de quilling, la sediul muzeului – coordonator muzeograf Denisa Guțică-Florescu;

– de confecționat brățări din mărgele, la sediul muzeului – coordonator dr. Claudia Balaș și muzeograf Ciuică Rodica;

– de pictură pe sticlă, la sediul muzeului, coordonator dr. Iohana Brătoi;

– de modelaj în lut, la Casa Muzeu „Gunka și Spiru Vergulescu", str. Malul Livezi, nr. 13 – coordonator muzeograf Lucian Truță.

,,Programul de vizitare a expozițiilor cu caracter permanent și temporar: de marți până duminică inclusiv, în intervalul orar: 09,00 – 17,00.  Atelierele se vor desfășura de luni până vineri, inclusiv, vor avea durata de o oră și se vor desfășura în intervalul orar 09 ͦ ͦ – 12 ͦ ͦ, cu grupe de minim 5 participanți. Costul unui atelier este de 5 lei/participant – la atelierele de confecționat brățări, quilling și pictură pe sticlă și 10 lei/participant, la atelierul de modelaj în lut. Materialele sunt puse la dispoziție de muzeu, iar la sfârșitul activității, fiecare participant își ia acasă ceea ce a lucrat.  Pentru relații și înscriere: dr. Iohana Brătoi, Șef Serviciu Conservare – Restaurare și Etnografie, telefon: 0747.427.513ˮ, anunță managerul Gheorghe Smarandache.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list