VIDEO/ Ciolacu și Grindeanu au verificat DEx12: tronsoanele Craiova- Balș și Colonești-Pitești vor fi DESCHISE până la finele anului

Anul acesta se va circula pe întregul Drum Expres Craiova- Balș-Slatina- Pitești, dau asigurări premierul Marcel Ciolacu și ministrul Sorin Grindeanu, care au verificat astăzi lucrările la cele două tronsoane 1 și 4.

Pe Dex12 se circulă în prezent doar pe teritoriul județului Olt, tronsoanele 2 și 3 Balș- Colonești, cu centurile ocolitoare Balș și Slatina și noul pod peste râul Olt. Până la finele anului, se va circula și pe tronsoanele 1 și 4 dau asigurări, din nou, autoritățile, după ce astăzi a fost verificat stadiul lucrărilor.
,,Am verificat în această dimineață șantierele Tronsoanelor 1 și 4 ale DEx 12 (Craiova- Pitești)! Pe ambele tronsoane constructorii sunt mobilizați, iar ritmul de lucru este foarte bun. Pe șantierul Tronsonului 1 (Craiova – Robănești), în lungime de 17,7 km, asocierea de constructori turco – română a ajuns la un stadiu fizic de 78% și a dat, din nou, asigurări ca anul acesta va fi deschisă circulația. 382 de muncitori și 221 de utilaje lucrează, în prezent, la terasamente, poduri și podețe.
Pe Tronsonul 4 (Colonești – Oarja – Pitești), cu o lungime de 31, 82 km, constructorul român lucrează la terasamente și structuri, iar stadiul fizic a ajuns la 65%.
Și pe acest tronson circulația va fi deschisă până la sfârșitul anului.
Astfel vom putea circula, anul acesta, pe drumuri de mare viteză (drum expres și autostradă) direct de la Craiova la București,, a anunțat ministrul Grindeanu.
VIDEO LIVE:


de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list