20 de avertismente date de DSVSA Olt la operatorii economici pentru alimente manipulate neigienic și depozitate în spații neconforme

Acţiunile de control desfăşurate în luna iunie de Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt la operatorii economici din județ s-au soldat cu identificarea de nereguli și trasarea de avertismente. În cazul în care constată nereguli care ar putea pune în pericol sănătatea publică, consumatorii sunt rugaţi să sune la telefonul 0372735838; fax 0249416726 – DSVSA Olt.

În cursul lunii iunie 2024, inspectorii din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Olt au fost efectuat 264 de controale oficiale în domeniul igienei alimentare. Acestea au urmărit modul în care operatorii din sectorul alimentar autorizaţi/ înregistraţi sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor respectă condiţiile sanitare veterinare şi de siguranţa alimentelor referitoare la procesarea alimentelor de origine animală (carne, lapte, produse lactate, peste, ouă) şi nonanimală (produse de panificaţie şi patiserie, legume-fructe), asigurarea trasabilităţii acestora, condiţiile de ambalare, transportul, depozitarea şi comercializarea acestora către consumatorul final.

,,Pentru neconformitățile constatate in domeniul igienei alimentare, au fost aplicate sancțiuni 20 avertismente, conform O.G. 2/2001, la unități de alimentație publică, magazine alimentare, supermarketuri, unități de comercializare produse congelate de panificație/patiserie. Neconformitățile identificate au fost: igienă și manipulare necorespunzătoare a produselor alimentare; supraaglomerarea spațiilor de depozitare, precum și depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; neefectuarea acțiunilor de dezinfecție, dezinsecție, deratizare; nerespectarea frecvenței de recoltare probe în cadrul programului de autocontrol; lipsa echipamentului de lucru a angajaților; lipsa verificării stării de sănătate a angajațilorˮ, anunță DSVSA Olt.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list