BAC-ul de toamnă a continuat cu zeci de absenți în Olt și la proba profilului

BAC-ul de toamnă, destinat absolvenților de liceu promoția curentă ori promoțiile anterioare care nu au luat examenul de Bacalaureat în prima sesiune picând la una sau mai multe materii, ori cei care nu s-au înscris, a continuat astăzi cu cea de-a doua probă scrisă. Zeci de candidați au absentat.

Absolvenții de liceu care nu au reușit să promoveze examenul în sesiunea din vară au o nouă șansă în cea de toamnă, aflată în plin calendar de susținere. La nivelul județului Olt s-au înscris pentru acest examen 621 de absolvenți, atât din promoția acestui an cât și din cele anterioare. Cei mai mulți provin din rândul absolvenților de licee tehnologice. Examenul este susținut în două centre: Liceul Teoretic „Nicolae Titulescu" Slatina și Liceul Teoretic „Ioniță Asan" Caracal.

Dacă ieri, la prima probă scrisă -de limba română, din cei 305 candidați înscriși au lipsit 60, astăzi la proba obligatorie a profilului, din cei 396 de candidați înscriși (275 la matematică și 121 istorie) s-au prezentat 309. Potrivit IȘJ Olt, nu au fost evenimente majore în timpul desfășurării probei scrise și nici nu a fost eliminat din examen vreun candidat.

Examenul continua mâine, 21 august, cu proba la alegere a profilului și specializării, pentru care s-au înscris 344 de candidați la Biologie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică, argumentare şi comunicare, Sociologie şi Psihologie.

În zilele în care sunt programate probe scrise, Ministerul Educației pune la dispoziția celor interesați, între orele 8:00 – 16:00, linia TELVERDE 0800 801 100 pentru sesizarea eventualelor disfuncționalități privind organizarea/desfășurarea examenului. Primele rezultate vor fi făcute publice pe 26 august, iar rezultatele finale pe 30 august.

La prima sesiune, în Olt au promovat 1648 de candidați, respectiv 72,8%, fiind înscriși 2363 de candidați și prezenți 2263. Au picat examenul național 614 candidați.

Rezultate finale BAC: 1648 de candidați din Olt au PROMOVAT examenul | Realitatea Oltului

Elevii de clasa a XII-a care vor promova examenul în toamnă mai au o șansă de a urma o formă de învățământ superior. Ei pot urma cursurile învățământului terțiar nonuniversitar, care se organizează la nivelul colegiilor din cadrul instituţiilor de învăţământ superior acreditate pentru absolvenţii de liceu cu sau fără diplomă de bacalaureat. Acesta are o durată de 1 – 3 ani, în funcţie de complexitatea calificării.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list