Candidat surpriză ca vicepreșdinte PSD: slătineanul Florin Jianu, fost ministru PSD al Mediului de Afaceri

De doi ori ministru al IMM-urilor, slătineanul Florin Jianu, președinte al Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, revine la PSD și va candida mâine la Congres pentru una dintre funcțiile de vicepreședinte.

Președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), Florin Jianu, a anunțat că își încheie cariera de 18 ani în cadrul organizației și se alătură Partidului Social Democrat, pentru a candida la postul de vicepreședinte al partidului la Congresul din 24 august. candidatura sa nu a fost propusă și susținută de organizația de la Olt, ci de cea a PSD Sector 1 București.

,,Incep un nou capitol in cariera: ma alatur echipei Partidului Social Democrat si sunt onorat de propunerea Organizatiei PSD Sector 1 Bucuresti de a candida pentru un post de Vicepresedinte al acestui partid la Congresul din 24 august. Nu vad acest pas ca pe o schimbare de tabara, ci ca pe o continuare fireasca a unei cariere de 20 de ani in slujba economiei romanesti, a antreprenoriatului local si a sectorului Intreprinderilor Mici si Mijloci. Le voi ramane mereu alaturi, ei m-au invatat ce inseamna economia reala si ambitia de a duce lucrurile la bun sfarsit in ciuda tuturor piedicilor. Antreprenoriatul romanesc are nevoie de o voce din ce in ce mai puternica in interiorul administratiei pentru a face fata provocarilor viitoare. Economia Romaniei nu mai este una de tranzitie, a trecut deja testul rezilientei si incepe incet, incet sa se maturizeze. Este momentul sa luam si deciziile politice potrivite pentru reducerea poverii birocratice si pentru a sprijini expansiunea antreprenoriatului local, la toate nivelurile. (…) Am informat Consiliul National al CNIPMMR de retragerea mea din functia de presedinte CNIPMMR, dar raman cu sufletul si spiritul alaturi de acesti oameni, impartasind aceleasi idealuri si valori legate de viitorul economiei romanesti,, a anunțat slătineanul pe pagina sa de socializare.

Jianu și-a anunțat și obiectivele principale de la conducerea PSD: ,,măsuri de încurajare a tinerilor antreprenori care sunt cheia unui viitor prosper al economiei românești;  reducerea poverii administrative prin simplificare legislative, precum și asigurarea unui dialog consistent și continuu cu mediul de afaceri: nicio inițiativă legislativă majoră să nu mai poate fi adoptată fără consultări prealabile și studii de impact,,

Florin Jianu, născut în Slatina, a mai lucrat și în cadrul Președinției României, coordonator de programe în teritoriu, după ce a terminat Facultatea de Matematică, Universitatea București în 1999, a fost ministru pentru  IMM-uri și antreprenori în Guvernul Grindeanu și ministru al IMM-urilor, Mediului de Afaceri și Turismului în 2014, președinte al Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România (2008-2016) și ales președinte al Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România în 2016.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list