Câștigătorii Festivalului de teatru pentru liceeni din Olt, pregătiți de regizorul Mihai Lungeanu în tabără de creativitate, își prezintă piesa la Herculane

Liceenii actori din județul Olt, premianți ai Festivalului de Teatru „Dialogul absurZilor…?" 2024, participă în prezent la o tabără de creativitate teatrală, recompensă oferită de Consiliul Județean Olt și Centrul Județean de Cultură și Artă Olt. Ei află secrete ale meseriei de la regizorul Mihai Lungeanu, pregătind și o piesă de teatru pe care o vor pune în scenă mâine în fața publicului aflat la Băile Herculane.

Recompensați cu o tabără de creativitate la Băile Herculane, elevii de liceu câștigători ai Festivalului de teatru "Dialogul absurzilor…?", ediția a VII-a, vor pune în scenă piesa de teatru " Povestea regelui supărat pe clovn", de Matei Visniec, în regia lui Mihai Lungeanu. Ei se vor prezenta în fața publicului mâine, 3 august, pe scena Teatrului de vară din Parcul Vicol- Băile Herculane, începând cu ora 18.30.

Tabăra le-a dat posibilitatea de a învăța mai multe despre actorie și teatru, avându-l în mijlocul lor pe maestrul Mihai Lungeanu, regizorul care a montat zeci de spectacole în teatrele din întreaga țară.

#td_uid_1_66aca0743ce72 .td-doubleSlider-2 .td-item1 { background: url(https://ift.tt/rfHec54) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_66aca0743ce72 .td-doubleSlider-2 .td-item2 { background: url(https://ift.tt/aJDeyMF) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_66aca0743ce72 .td-doubleSlider-2 .td-item3 { background: url(https://ift.tt/3BKYeMy) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_66aca0743ce72 .td-doubleSlider-2 .td-item4 { background: url(https://ift.tt/CJrOlgW) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_66aca0743ce72 .td-doubleSlider-2 .td-item5 { background: url(https://ift.tt/DnUq9Z4) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_66aca0743ce72 .td-doubleSlider-2 .td-item6 { background: url(https://ift.tt/m7MPbBQ) 0 0 no-repeat; }

Cea de a XII-a ediție a Festivalului de Teatru pentru liceeni „Dialogul absurZilor…?" a fost organizată în martie, cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului, ca un omagiu adus marelui dramaturg Eugen Ionescu (născut în capitala Oltului în urmă cu 114 ani). Trofeul festivalului dedicat celor mai buni liceeni actori și trupelor de teatru de la liceele din județul Olt a fost câștigat de actorii  Liceului Teoretic ,,Nicolae Titulescuˮ Slatina, coordonați de prof. Carmen Delurințu. Invitat de onoare și președinte al juriului a fost Adrian Andone, actor al Teatrului Național Marin Sorescu din Craiova.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list