Consiliul Județean Olt va preda primele microbuze electrice pentru elevii din cinci comune

20 de mijloace de transport școlar electrice vor ajunge prin proiectul „Microbuze electrice pentru elevi", cu finanțare prin Planul Național de Reformă și Reziliență (PNRR), la elevii din trei orașe și 17 comune din județul Olt. Mâine, 28 august, Consiliul Județean Olt le va preda pe primele cinci primăriilor.

Asigurarea mobilității prin microbuze electrice, prietenoase cu mediul și cu un consum energetic redus, asigurând totodată mijloace de deplasare pentru elevii aflați în zone cu populație scăzută și facilitând astfel accesul la educație de calitate a acestora este obiectivul Consiliului Județean Olt. Administrația județeană va asigura cu fonduri PNRR transport pentru elevii din 20 de localități, valoarea investiției ridicându-se la peste 35 milioane lei. Primele cinci microbuze vor fi predate mâine primăriilor Bobicești, Perieți, Movileni, Fărcașele și Dobrosloveni.

Prin proiectul "Achiziție microbuze electrice pentru elevii școlilor din județul Olt" se va asigura transport și pentru elevii din: Balș, Piatra-Olt, Corabia, Studina, Obârșia, Gostavățu, Ianca, Brebeni, Valea Mare, Rotunda, Morunglav, Vitomirești, Sprâncenata, Pleșoiu, Izvoarele, precum și amplasarea în fiecare localitate a unei stații de încărcare.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list