Coriștii slătineni vor cânta din nou în ”Ierusalimul macedonean”

Corul Millennium Slatina va fi și anul acesta mesager al culturii românești în "Ierusalimul macedonean". După doi ani, coriștii olteni revin în fața publicului din Ohrid.

Având rolul de a arăta cultura, muzica, îmbrăcămintea folclorică, cântece, dans şi muzică populară, muzică corală şi orchestrală, artă folclorică şi tradiţiile diferitor ţări, Festivalul Internațional Kostoski din Macedonia se desfășoară anual în mai multe etape. Supranumit Ierusalimul macedonean datorită celor 365 de biserici, pentru fiecare zi din an, stațiunea Ohrid îi va avea printre artiști și pe coriștii slătineni, care revin după doi ani ca mesageri ai culturii românești.

,, În perioada 2-8 august 2024 ,o parte din corul Millennium din Slatina va fi prezentă pe scena Festivalului Internațional de la Ohrid-Macedonia de Nord. Sub bagheta maestrului Alexandru-Chirilă Stanciu corul va interpreta un colaj de cântece populare româneștiˮ, anunță singura formațiune de muzică cultă din județul Olt. Coriștii slătineni vor evolua pe 5 august.

Corul Millennium Slatina se poate mândri cu o activitate de 24 de ani în care a evoluat pe scene naționale și internaționale. Artiștii sunt neremunerați, făcând voluntar parte din formațiunea cultă, iar intrarea la spectacolele lor este gratuită. Este format în majoritate din cadre didactice slătinene, care cântă din pasiune.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list